likeBalaton.hu | 2023.05.04. 18:00
Kerékpárszállítás vonaton a Balatonhoz – minden infó itt
A MÁV rengeteg kedvezményes lehetőséget kínál a kerékpárszállítás tekintetében. Az információhalmazban segítünk eligazodni.

Kerékpárral a Balaton körül

A Budapestről Balatonfüreden át Tapolcára két óránként közlekedő sebesvonatokon nagy kapacitású kerékpárszállító kocsi közlekedik, így bátran tervezhető kerékpártúra vonattal a térségbe. A déli partra közlekedő Balaton és Tópart IC-ken 8-8 kerékpár szállítható.

Kerékpárszállítás távolsági (InterCity) járatokon

Budapest és legtöbb vidéki nagyvárosunk között a leggyorsabb InterCity vonatainkon egész évben biztosítják a kerékpárszállítási lehetőséget, részben hazai gyártású IC+ kocsikban.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Kombinált utazás – minden évszakban lehetséges

A vasútállomások megközelítésének egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja minden évszakban a kerékpár. Az elővárosi vasútvonalak többségén korszerű, fedett, kamerával megfigyelt kerékpártárolók állnak az utasok rendelkezésére, hogy járműveiket biztonságban tudva vonattal folytathassák útjukat.

Fotó: MÁV hivatalos

 

Kerékpáros túrajegyek

A Balatonhoz az ország bármely állomásától 400 Ft-ért váltható egy útra érvényes Balaton kerékpárjegy, mellyel nagyobb távolságról is kedvező áron érhető el a tó. A kerékpáros túrajegyek mellé InterCity- és expresszvonaton történő utazás esetén jellemzően kerékpár-helyjegyet is váltani kell, mely a balatoni főszezon kivételével díjmentes.

Részletek a balatoni bringakörről itt.

Fotó: Krausz Andrea

 

Díjmentes kerékpárszállítás bérletes utasoknak

Lehetőség van havi, félhavi vagy harmincnapos vasúti bérlet vásárlására is, mellyel a kerékpárszállítás ingyenes. Az érvényes bérlettel rendelkező utasok hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhatnak kerékpárjukkal a bérleten feltüntetett viszonylaton.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasoknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítanak a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentes a kerékpárszállítás országszerte.

Tudj meg mindent a balatoni bringázásról itt.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Kedvezményes kerékpárjegy a Magyar Kerékpárosklub tagoknak

A Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás értelmében a Magyar Kerékpárosklub klubkártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítanak a kerékpárjegy árából.

A kerékpárszállításra vonatkozó további díjszabás itt található.

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Hazánk legkedveltebb kerékpáros célpontja a Balaton és környéke

A vonatok egy része ezért egész évben megnövelt kerékpáros kapacitással közlekedik, így az utasok minden évszakban bátran tervezhetnek kerékpáros kirándulást Magyarország legnagyobb tavához. A térségbe történő kerékpárszállításhoz ajánlják a kedvező árú Balatoni kerékpárjegyet, amellyel a MÁV és a GYSEV bármely állomásáról elérhető valamennyi tó körüli állomás.

Fotó: MÁV hivatalos

 

Kerékpáros utasaik figyelmébe ajánlják Budapest felől az északi partra, Balatonfüreden át Tapolcára közlekedő sebesvonatokat ajánljuk, amelyek megnövelt kerékpárszállító kapacitással közlekednek. A menetrendben Õ, Ō Ʊ , vagy Ʋ piktogrammal jelzett vonatok kerékpárszállító járművekkel közlekednek, az R betű a kerékpárhelyjegy-váltási kötelezettséget jelzi. A Õ, Ō, Ʊ vagy Ʋ piktogrammal nem megjelölt vonatokban speciálisan kerékpárszállításra kialakított kocsik nem közlekednek, ebben az esetben a vonat első és utolsó kocsijának előterében szállítható 2-2 db kerékpár.

További részletek itt.

Fotó: MÁV hivatalos

 

 

 

 

 

Nyitókép: MÁV hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva