Szaniszló Hajnalka | 2023.05.03. 08:00
Cory – Happy Gang: összecsukható bringa zselés nyereggel a favorit
Cory (Happy Gang) a bringájáról, a lelki egyensúlyról, a kilencvenes évek sikereiről, napjaink tempójáról és persze a Balatonról.
Cory, akit az egykori Happy Gang oszlopos tagjaként ismerünk, ma is őrzi a zenekar örökségét és önállóan tartja fenn a dalok népszerűségét hihetetlen energiájú, teltházas fellépésekkel. Fesztivál- vagy klubkoncert, kisvárosi rendezvény vagy sportcsarnok – mindenhol szeretettel és lelkesedéssel fogadják az énekest.

Az előadó óriási Balaton-fan, kerékpározni ugyanannyira szeret a tónál, mint kávézni. Nem volt ez másképp a közelmúltban sem, amikor a párjával hivatalosan is megnyitotta a 2023-as balatoni szezont, hiszen bringázással ünnepelték a tavaszt.

A kerékpár felszereltségéről, a lelki egyensúlyról, a kilencvenes évek sikereiről, a nemrég az Ütős Ötösben megélt élményeiről, a mai kor őrült tempójáról és persze a Balatonról.

Cory mesélt a likeBalaton.hu-nak

 

Fotó: Cory hivatalos

 

– A közelmúltban szerepeltél a tv2-n az Ütős Ötösben. Milyen emlékeket őrzöl róla?
– Ennek a műsornak is alaposan utánanéztem, és nem is csalódtam: profi stáb, jó hangulatú felvétel és a végén egy, valóban szórakoztató műsor született. Nagyon kellemes volt, imádtam.

– Majdnem vesztett a csapatod.
– Végig vesztésre álltunk, majdnem megvertek bennünket az Irigy Hónaljmirigyék, aztán fordult a kocka és hatalmasat mentünk a végén: megnyertük! Nagyon jó emlékként él bennem.

Fotó: TV2

 

– Indul a balatoni szezon: fesztivál- és bringaszezon egyaránt. Hogy néz ki ez az éved?
– Nem tudjuk, hogy milyen lesz. Lehet, hogy holnap megáll az élet a háború miatt és még velünk van a covid árnyéka is. Állandó veszélyérzetben, készültségi állapotban élünk. Legalábbis, akinek van valamennyi életstratégiája, így nyomja. Tavaly nagyon pörgött a koncertszezon, napi akár három koncert is lement, a Szigettől az EFOTT-on át a kisebb bulikig. Idén is alakul a naptár, de nem tervezek túlzottan előre. A sarokkövek persze megvannak – Budapest Park, Total Dance, EFOTT, Főnix Csarnok-Debrecen, Tapolca, Siófok talán kétszer is – sok-sok buli!

Fotó: Cory hivatalos

 

– Hogyan lehet fizikálisan bírni azt, amikor napi 2-3 koncert van és folyamatosan utazol napokon át?
– Egyik buliból a másikba megyek, jól bevált szettekkel, amelyekből van több darab is. Ilyenkor nincs idő újra és újra kitalálni, hogy mit vegyek fel az egyes koncertekre. Az időjárás is nehezítheti a helyzetet. Elindulok huszonnyolc fokban egy szép nyári napon, és éjszaka már lehet, hogy csak tíz fok van és esik az eső. Logisztikailag nagyon át kell gondolnom. És a kajáról még nem is beszéltem.

Fotó: Cory hivatalos

 

– Hogyan kajálsz egy olyan napon, amikor egyik balatoni fellépésről a másikra mész?
– Egy kisbaba négy óránként eszik, én is ezt követem – ez persze kicsit viccesen fogalmaztam – de ennek is a rendszeresség a lelke. Reggelire mindig édeset fogyasztok: lekvárosat, mézeset és persze tejes kávét. Délben ebédelek, ez a legnagyobb étkezésem és minden jöhet, ami belém fér. Este hat után azonban már nem igazán eszem semmit. Délután gyógynövényes teát iszom, de mindig van nálam egy banán is, vésztartalékként. A fellépésekre kínai ginzeng kapszulát is viszek, amely két fellépés között remekül energetizál.

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Fotó: Cory hivatalos

 

– Amikor a Happy Gang a csúcson volt – a kétezres években főként – nem az egészséges életmód volt jellemző a hazai popkultúra legnépszerűbb előadóira. Hogyan lehetett feldolgozni azt a mértékű sikert, amely a Happy Gang aranykorában körülvett benneteket?
– Végig jártam a saját utam mentális téren. Amikor a csúcson volt a Happy Gang, olyan mértékű rajongást és sikert éltünk meg, amely ma már nem létezik itthon. A legsikeresebbek iránti rajongás sem mérhető a magyar popkultúra kilencvenes években érzékelhető szintjéhez. Hatalmas, koncentrált figyelmet kaptunk akkoriban a kevesebb számú, de jóval nagyobb nézettségű médiumok miatt. Ezt a mai sztárgerenációnak esélye sincs elérni, mivel nagyon sok a felület és megloszlik a figyelem. Utoljára a nyolcvanas évek sztárjai vagy épp a nagy generáció (Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, az Omega, stb.) tapasztalták meg ezt a mienknél is jóval nagyobb léptékben.

Cory a színpadon Happy Gang dalokkal
Fotó: Cory hivatalos

 

– Mindig annyira odafigyeltél magadra, mint manapság?
– Mindig is egészségtudatos voltam, ez nem korfüggő. Ötvenegy éves vagyok, rendszeresen sportolok, sőt gyerekkoromban teniszező szerettem volna lenni. Agassi a példaképem! (nevet) A szocializmusban azonban az, hogy valaki hazánkba teniszezzen, kevésbé volt megoldható. Az anyagi hátterem sem volt meg hozzá.

– A teniszezők nagyon fegyelmezettek. Ez téged is jellemez?
– A szellemiség abszolút a sajátom és nagyon tetszik a teljesítményközpontú, rendszerszemléletű hozzáállásuk is. Ennek ma is hasznát veszem, hiszen napjainkban annyira nagy a káosz körülöttünk, hogy aki nem fókuszál: elveszik.

Fotó: Cory hivatalos

 

– Van olyan könyv, amely etalon számodra és segít a megfelelő mederben tartani az életed?
– Mindenkinek ajánlom az Ember tragédiája című remekművet. Olyan, mint egy tökéletes kotta az emberi jellemről. Minden benne van az életről – remek kiindulópont.

– Azt mondják, hogy a víz hozza-vissza az energiákat – jókat és rosszakat egyaránt. Érzed ezt a Balatonnál is?
– Az óceánnál és a Balatonnál is érzem, hogy milyen hatása van annak, ha a vízben töltesz legalább fél órát. A vízből fejlődött ki az élet, ősi anyagokat tartalmaz, amelyek jót tesznek a szervezetnek, a lelkednek, az elmédnek.

Fotó: Cory hivatalos

 

– Milyen lesz az idei éved a balatoni fellépéseket és a szabadidő eltöltését tekintve?
– A párommal múlt hétvégén megnyitottuk a balatoni szezont. Természetesen vittük a síruhát, és abban kerékpároztunk. Balatonszemes a bázisunk. A kedvenc kávézónk, a Bárka is nyitva volt már. És szeptemberig a koncertnaptár is majdnem teljesen kialakult. Biztosan leszek a Plázson Siófokon és Tapolcán is.

– Mit kell tudni a te speciális kerékpárodról?
– Kis összecsukható, kompakt bringa, ami azért is jó, mert összehajtogatom és könnyedén bedobom a kocsiba.

Fotó: Cory hivatalos

 

– Milyen nyerget használsz és milyen tanácsod van a hosszabb balatoni távokra?
– Hosszabb távokat is megyünk a Balatonnál. Az az elméletem, hogy a legnagyobb fenekű nyerget érdemes választani, ami komfortos. Az enyém is ilyen: zselés és extrán kényelmes. Ez már a nyolcadik ülés, amelyet kipróbáltam és egyre csak növekedett a mérete. A testednek jár a kényelem. Ezt érdemes szem előtt tartani a nyereg kiválasztásánál. Nekem pluszban kétrétegű zselés huzatom is van rá, ha szükséges lenne. (nevet)

Cory (ex-Happy Gang) a balatonboglári kikötőben Fotó: Cory családi

Cory a balatonboglári kikötőben
Fotó: Cory hivatalos

 

– Milyen lámpákkal indulsz neki a balatoni bringázásnak?
– A lámpákra is nagy figyelmet fordítok, mert a megfelelő világítás kiemelten fontos. Négy lámpa van a kerékpáron, de mindig tartok magamnál pótlámpát is, s van elemes és USB-vel tölthető is.

– Mit szeretsz tavasszal, ősszel és télen a Balatonban?
– A Balaton a nyári szezonon kívül is fantasztikus. A bringázás pedig nálam hozzátartozik az év eleji starthoz. A Balaton a szezonon kívül kapcsolja ki leginkább az idegrendszeremet és repít abba az állapotba, ahol nekem a legjobb. Szeretnék még a szezon előtt többször 4-5 napot eltölteni a tónál. Nemrég moziban is voltunk Siófokon: exkluzív vetítés volt, hiszen négyen voltunk a teremben. (nevet)

Fotó: Cory hivatalos

 

Nézd meg Cory teljes Balatonos galériáját a kép alatt!

galéria ide

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: TV2 hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva