Szaniszló Hajnalka | 2023.04.28. 08:00
Zámbó Krisztián: Szeretném, ha a gyerekem másképp nőne fel, mint én – FOTÓGALÉRIÁVAL
Zámbó Krisztián a múltról, Zámbó Jimmyről, a családalapításról, Takács Zsuzskáról és a Balatonról. Fotógalériával.
Zámbó Krisztián a múltról, amelyet maga mögött akar hagyni. Zámbó Jimmyről. Takács Zsuzskáról. A családalapításról. És persze a Balatonról. És persze zenei tevékenységéről is szó esik az interjúban. Krisztián őszintén mesél arról, hogy milyennek látja a saját gyerekkorát, de arról is, hogy miért nem horgászik a Balatonnál, vagy hogy hogyan érintette őt egészségügyileg, amikor körbe akarta tekerni a Balatont. Nem eszik húst, ennek okát is elárulja.

 

Zámbó Krisztián mesélt a likeBalaton.hu-nak.

– Milyen kedves, balatoni emléket őrzöl édesapáddal, Zámbó Jimmyvel kapcsolatban?
– A legnagyobb emlékem, hogy apukám Siófokon közönségdíjat nyert az Interpop Fesztiválon 1989-ben. Hatalmas élmény volt ezt gyerekként megtapasztalni.

– Nyaralni is jártatok gyerekkorodban a Balatonhoz?
– Minden évben mentünk nyaralni, mert édesanyámnak volt lehetősége igénybe venni akkoriban a SZTO-üdülőket a munkája kapcsán. Így évente mentünk Balatonkenesére a családdal két-három hetes nyaralásokra.

– Kamasz- és fiatalkorodban bulizni is jártál a Balatonhoz?
– Akkor még más volt! (mosolyog) A barátokkal jöttünk és csak a buli ment napokig. Az is csodálatos volt és most is jól érzem itt magam.

– A párod, Takács Zsuzsi és a szülei Lepsényben élnek és gyakran vagy náluk.
– Igen, ez a Balatontól nagyjából tizenöt kilométer távolságra van. Tizenkét éve vagyunk együtt, szóval bejártuk már a Balaton minden szegletét motorral, autóval, gyalogosan és biciklivel is. Emlékek tehát vannak bőven. (mosolyog)

 

– Milyen volt régen a Balaton és milyen most? A Petőfi sétánnyal kapcsolatban egészen karakteres a véleményed. A tömeg miatt nem kedveled már?
– A tömeg soha nem zavart, hiszen ez az életem: hogy sokan legyenek körülöttem. Szeretek átmenni a sétányon, még akkor is, ha ezerszer kell megállni fotózkodni, beszélgetni. Kedvesek, kedvelnek az emberek, és ez nagyon jó érzés. De negyvenhárom éves vagyok, és én a Balatonnak azt a fajta retró-fílingjét szerettem, ami már nincs, legalábbis én már nem érzem annyira. Annak azért örülök, hogy a Ladákat nem a Balatonba mossák az emberek! (nevet)

– Autókat mostak az emberek a Balatonban a nyolcvanas években?
– Persze, simán beálltak a Balatonba, és lemosták az autót. Volt már nagy halpusztulás, de a szakemberek megtették a szükséges lépéseket, és most már sokkal tisztább a víz.

 

– Mivel telik az idő a párod szüleinél a Balatonnál?
– Amikor tehetjük, itt vagyunk, ahogyan most is, hiszen kerti parti lett volna ma délután (az interjú idején esett az eső és meghiúsult a bográcsolás Zámbó Krisztiánéknál – a szerk.). A párom apukája műveli a földet és bár ebbe én nem szólok bele, a finom friss terményeket szívesen fogyasztom a kertből.

– Mely területeit kedveled a Balatonnak?
– Gyakran járunk Balatonfüredre, szeretjük a tihanyi apátságot, a teljes északi partot. Az árak igen magasak, de gondolj bele, hol nem? Annyira gyakran vagyunk a tónál, hogy mi már inkább azokat a helyeket szeretjük, amelyek kevésbé zsúfoltak. A párommal olyan területeire járunk kirándulni vagy csak pihenni, ahol kevesen vannak. Lehet ez egy jó kirándulás is egy erdős részen, ahol csak a természet van körülöttünk.

 

– Mit gondolsz a Balaton déli partjáról?
– A déli part sokszor másról sem szól, csak a fiatalokról és a bulizásról, főként nyáron és Siófok közelében.

 

A minap fejezték be a teljes balatoni bringakör kiépítését. Említetted korábban a bringázást. Körbe tekertétek már a tavat a pároddal?
– Nem, mert eltévedtünk. (nevet) Átmentünk egy szántáson, és totál nem tudtuk, hogy hol vagyunk. Halálosan kényelmetlen, bérelt bringákkal mentünk, a nemi szervem pedig a hatszorosára nőtt! (nevet)

 

Strandolni szeretsz a Balatonnál?
– A családiasabb strandokat kedvelem, például amilyenek Balatonaliga környékén vannak. Az Aranypart már nem a felhőtlen strandolásról, hanem a partiról szól. Annak is megvan a helye és az ideje, de ez már nem az én világom.

 

– Mi most leginkább a te világod a Balatonnál?
– Most jöttünk haza a bevásárlásból, mert a bográcsoláshoz, az időjárás ellenére, mindent beszereztünk. Bár én már nem eszem húst, de azért nem maradok éhes. (mosolyog)

– Milyen megfontolásból hagytad el a húsfogyasztást?
– Egészségügyi okból és egyszerűen úgy éreztem, hogy el kell engednem az életemből a húst. Nem könnyű, miközben a párom isteni oldalast és húslevest készít, de igyekszem beérni a hallal és rá sem nézek a pörköltre. (mosolyog)

 

– Édesapáddal gyerekkorodban jártatok horgászni Ráckevénél. A Balatonnál szoktál esetleg pecázni?
– Nagyon ritkán. Azért nem horgászom, mert bosszantó, hogy alig fogok halat, miközben a párom, aki azt sem tudja, hogy mi az az orsó, bedobja a horgot és máris kapása van. Dühítő, szóval nem túl gyakori a balatoni horgászat az életünkben.

 

– Zenei téren milyen terveid vannak 2023-ra?
Járom a fellépéseket, alakul a nyári koncertnaptár és dolgozom egy új dalon is, amely egészen más stílusú lesz, mint amit eddig hallott tőlem a közönség. És azt gondolom, hogy minden korosztályhoz tudok majd szólni.

– Milyen terveid vannak magánélet terén?
– Kicsit megfontoltabb vagyok és csak előre tekintek. Mindent megéltem már az életben, de ma már fontosabb számomra az egészség és hogy nyugalom és stabilitás vegyen körül. A nagybetűs életet szeretném élni.

 

– A nagybetűs élet alatt a családalapítást érted?
– Vágyom rá, de nem erőltetem és nem is szeretem, ha valaki megkérdezi, hogy mikor lesz már gyerekünk. Azt gondolom, hogy nem illik ilyet kérdezni.

– Miért nem illik rákérdezni a gyerekvállalásra?
– Egészséges vagyok, a párom is az. Nem rólunk van szó, de gondolj bele, hogy egy társaságban felmerül ez a téma és van ott valaki, akinek nem lehet gyereke, de szeretne. Mennyire rossz érzés lehet ez számára! Tehát azt gondolom, hogy majd jön a baba, amikor eljön az ideje.

 

– Van olyan, amit szeretnél átadni a gyerekednek abból, amit Zámbó Jimmytől tanultál?
– Előre szeretnék tekinteni és nem a múltban élni. Azt szeretném, hogy a gyerekem találja meg a saját értékeit és haladjon a saját útján.

– Neked ez nem adatott meg? Nehéz volt az életed?
– Próbáltam élni az életemet. Nehéz volt a gyerekkorom, akárki akármit is gondol. A Király című sorozat betekintést enged az életembe.

– Nem olyan életet szánsz a gyerekednek, mint amilyen a Zámbó Krisztián élete volt?
– Azt szeretném, ha a gyerekem másképpen nőne fel, mint én. Én rákényszerültem olyan dolgokra, amelyekre nem lett volna szükségem. Természetesen szigorú apa leszek, és odafigyelek a családomra. De azt szeretném, ha gyerekem megtalálná önmagát és a saját útját az életben.

Nézd meg az összes balatoni fotót Zámbó Krisztián és Takács Zsuzska galériájában!

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Zámbó Krisztián hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva