Szücs Ildikó | 2020.03.02. 08:00
Miért volt jó a füredi Gasztropiknik?
Szombaton rendezték meg Balatonfüreden azt a GasztroPikniket, amelyen az északi és a déli partról összesen 36 étterem, borászat, valamint pálinka- és pezsgőmanufaktúra kínált ínycsiklandozó falatokat, zamatos itókákat és fantasztikusan baráti hangulatot.

Az Aura Hotel parkolójában felállított sátrat olyan illatok lengték be egész délután, amitől szinte jól lehetett lakni, de kár lett volna megelégedni csupán az orral érzékelhető aromákkal. A választék skálája elég széles volt, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére való étkeket, és aki egyet kóstolt, az bizony ment tovább, amíg csak bírt. A BalatoniKÖR által szervezett program elsődleges célja az volt, hogy megmutassák: télen is érdemes a Balatonhoz jönni, mert össze lehet gyűlni, lehet nagyon finomakat enni – inni, jó zenét hallgatni és még egy-két jó ügyért is tenni.

Grillezett Keszthelyi Tokhal, fermentált hagymával és forró burgonyával – mennyei volt! Az Aura Hotel szakácsai készítették. (Fotó: Szücs Ildikó)

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata standjánál aláírásokat gyűjtöttek annak szorgalmazására, hogy kötelező legyen a vízibicikliken a mentőfelszerelés. A sátor egyik végében a Fanyűvő játékai várták a gyerkőcöket, akik a már beharangozott sárkányeledelt is elkészíthették, mint kiderült a kifejezés a kókuszgolyót takarja. Az aprónép saját rajzzal fizethetett egy sütiért. Az akciót az idén 175 éves János vitéz apropóján hirdették meg, ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk.

A vendégeket közben élőzenével szórakoztatta többek között a Bluesberry Band, a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga és Dj Rob Lucas.

Idén megrendezték az első Jótékonysági Bor Aukciót, ahol olyan borokra lehetett licitálni, melyeket maguk a borászok dedikáltak, és azt saját maguk is a legjobb italuknak tartanak. Az árverésen olyan tételek is megjelentek, amelyek nem egy pincészethez, hanem a régió közösségi borához, a Balatoni Bor-családhoz tartoznak. Ezt a márkát közösen hozták létre a borászok, ez az első termelői összefogásra épülő bormárka.

Ismert emberek is licitáltak, például ifjabb Richter József cikuszigazgató, vagy a balettáncos Kovács Zsolt. A szervezők egyik vágya, hogy a hazánkban fellépő világhírű sztárok, mint a nyáron a VeszprémFesten éneklő Dido asztalára is balatoni bor kerülhessen, ehhez szeretnék megnyerni Mészáros Zoltánt, a fesztivál főszervezőjét is.

Nehéz volt választani a Füredi GasztroPiknik finomságai közül (Fotó: Szücs Ildikó)

És hogy miért is volt jó a GasztroPikniken lenni? Mert itt mindenki remekül szórakozott: fiatal barátok, szerelmes párok, nagymamák unokákkal, nagypapák nagymamával, egyedül vagy párban, kutyával vagy babakocsival – a színes emberkavalkádban mindenki otthon érezte magát. Elégedett mosolyok és tele pocakok jelezték, hogy a Balaton partján bizony egy napos-szeles szökőnapon is nagyszerű hangulat uralkodik.

Nyitókép: Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva