MW | 2023.08.11. 14:00
Milyen gyógyszereket vigyünk a nyaralásra, a fesztiválra?
Készülj úgy, hogy felhőtlenül teljen a kikapcsolódás. Ezeket a gyógyszereket érdemes bepakolni.

Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal? – szükség lehet rájuk

Amikor eljön a várva várt vakáció ideje, amelyre már hónapok óta készültünk, érdemes úgy készülni, hogy biztosan felhőtlenül teljen a kikapcsolódás. Megmutatjuk, hogyan készülhetünk fel minden eshetőségre.

Állunk a szoba közepén, az ágyon hatalmas ruhakupac, a fürdőszobában a neszesszeres táskánk várja, hogy kiválasszuk, mit is viszünk magunkkal. Ugye ismerős a helyzet? Az nem kérdés, hogy a legmenőbb fesztivál- és strandszerkónk bekerül a bőröndbe, és az is biztos, hogy ilyenkor nem szeretünk rossz dolgokra gondolni.

Fontos, hogy a gyógyszeres szekrényünkből is magunkkal vigyünk néhány dolgot – csak a biztonság kedvéért.

Fotó: illusztráció/Shutterstock

 

Allergia, szénanátha

A fesztiválok, a szállodák vagy apartmanok gyakran buja zöld mezők, erdők területén kapnak helyet, így ha szénanátha vagy más allergia érinthet minket, akkor fel kell készülnünk a tünetek kezelésére. Tegyünk be egy doboz szénanátha elleni tabletták – például az antihisztamint –, szemcseppet, orrsprayt. A rendszeres szem- és arcmosás is segíthet, akárcsak a hálózsák előmosása. Ha egyéb allergiával küzdünk, mindig legyen nálunk a gyógyszerünk és egy kártya vagy karszalag, amelyen szerepel, hogy mire vagyunk allergiások, kit kell értesíteni, ha baj van.

 

 

Gyomorbajok

Biztosan nem szeretnénk ételmérgezéssel feküdni az ágyunkban, sátrunkban, vagy a WC-n ülni egész nap, amikor a nyári kikapcsolódásunkat kellene élveznünk. Ezért figyeljünk arra, hogy hol, mit eszünk vagy iszunk meg, ügyeljünk a megfelelő higiéniára. A biztonság kedvéért, azért legyen nálunk probiotikum, hasfogó tabletta és gyomornyugtató gyógyszer.

 

 

Fájdalomcsillapító

A fesztiválokon vagy nyaralás alatt megeshet, hogy legurítunk egy-két alkoholos italt a torkunkon, nem alszunk eleget, esetleg érzékenyek vagyunk a frontokra, és ezért fejfájás vagy ízületi panaszok jelentkeznek. Ezért legyen mindig nálunk ibuprofen vagy paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító.

Napvédelem

Mikor, ha nem a nyaralás vagy a fesztiválozás alatt lenne kitéve a bőrünk napégésnek leginkább? Függetlenül az időjárás-előrejelzéstől, mindig csomagoljunk be napvédőt és bőrnyugtató krémet.

 

 

Szex – csak biztonságosan

Ha fogamzásgátlót szedünk, akkor figyeljünk rá, hogy az biztosan bekerüljön a táskánkba. Amennyiben egyedülállóként megyünk nyaralni vagy fesztiválozni, akkor is vigyünk magunkkal óvszert, még akkor is, ha nem tervezzük, hogy bárkivel szexuális kapcsolatba kerülünk majd. Sosem lehet tudni! Készüljünk fel mindenre.

 

 

Hüvelykúp

Bármennyire is elővigyázatosak vagyunk, a közös mosdóhasználat, a medencék vize mindig esélyt ad arra, hogy elkapjunk valamilyen fertőzést. Ezért jó, ha van nálunk hüvelykúp, amelyet akár megelőzés céljából is használhatunk.

Görcsoldó

Jó esetben nem pont a nyaralás, fesztiválozás idején jön meg a menstruációnk, de megeshet, hogy az izgalom, a lelkesedés összezavarja a rendszerünket, és akár hóközi vérzés jelentkezik. Ezért tanácsos, hogy a tampon és betét mellé tegyünk be görcsoldót is.

Mindenképpen legyen nálunk

  • Az állandóan szedett gyógyszereinket – vérnyomás-csökkentőt, inzulint, különböző terápiás gyógyszereket – semmiképp se hagyjuk otthon. Ne feledkezzünk meg az olyan eszközökről se, mint a vérnyomásmérő, vagy vércukormérő, ha érintettek vagyunk
  • Ragtapaszra, sebfertőtlenítőre, kullancskiszedő csipeszre, rovarriasztóra bármikor szükség lehet
  • Ha hajlamosak vagyunk az utazási betegségre, akkor legyen a kézitáskánkban hányinger elleni szer
  • TAJ-kártya

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: Fanny magazin/Bata Kata
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva