likeBalaton.hu | 2023.10.29. 16:00
Olimpiai álmok a Kékszalag Portban – célkeresztben a jövő vitorlázói
A hazai vitorlás sportág jövőjét építve Berecz Zsombor és Ian Ainslie szövetségi kapitányok speciális edzőtáborral készítik fel a fiatal tehetségeket az 2032-es olimpiára. Érdi Mári világbajnok is megosztja majd tapasztalatait a résztvevőkkel.

Már most fókuszba került a 2032-es olimpia. Ezt mutatja az a speciális edzőtábor is, melyet a két hazai szövetségi kapitány, Berecz Zsombor és Ian Ainslie szerveznek. Az edzőtábor nem csupán a fizikai erőnlétet és pszichológiai felkészültséget helyezi előtérbe, hanem az éles versenyszituációk gyakorlására is lehetőséget biztosít – írj a Magyar Vitorlás Szövetség.

– Egyik kiemelt célunk, hogy elkezdjünk dolgozni a 2032-es olimpiai programon.

Szeretnénk ugyanis azokat a kiemelkedő fiatal vitorlázókat, akikben megvan az ambíció és a potenciál, segíteni abban, hogy 2032-ben olimpiai éremmel térhessenek haza

– fogalmazott Ian Ainslie szövetségi kapitány.

Hosszútávú fejlesztési program a vitorlás versenysportban

A program keretein belül további készségeket szerezhetnek a vitorlázók, amelyek túlmutatnak az egyes klubprogramjaik keretein.

– Mindenek előtt szeretnénk megismerkedni a fiatalokkal és szeretnénk, ha nekik is lehetőségük lenne megismerni minket. Abban az esetben, ha látszik a sikeres közös munka lehetősége, szeretnénk együttműködni a klubokkal, a szülőkkel, az edzőkkel és az osztályszövetségekkel.

Ennek keretében testreszabott, hosszútávú fejlesztési tervet dolgoznánk ki a fiatalok számára, amely kiegészíti a már meglévő programjukat

– tette hozzá.

Ennek az ismerkedési folyamatnak fontos állomása az edzőtáborok megtartása. – Ezeken az alkalmakon az ismerekedésen túl lehetőségünk van felmérni a bennük rejlő lehetőségeket.

Tavasszal indul a program

2024 tavaszán szeretnénk elkezdeni a közös munkát a 2032-es development squad-dal, amely ezen vitorlázók egy szűkebb csoportjából áll majd

– fejtette ki Ian Ainslie.

Az első felmérő edzőtábor október 27-én kezdődött a Kékszalag Port-ban, és október 31-ig tart majd.

– A táborban szakértők segítenek majd minket abban, hogy a vitorlázókat minél szakszerűbben mérhessük fel mind pszichológia mind fizikai szempontból. A vízen pedig különböző feladatok, versenyszituációk és futamok várják őket. Reméljük, hogy a táborban résztvevők jól érzik majd magukat, sokat tanulnak és inspirációt kapnak, hogy beteljesítsék az álmaikat – mondta a szövetségi kapitány.

November 6-án hétfőn a Kékszalag Port-ban, Berecz Zsombor és Ian Ainslie, a két hazai Szövetségi Kapitány ismerteti a válogatott munkájával kapcsolatos terveiket.

Nyitókép: hunsail.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva