Szücs Ildikó | 2020.02.09. 14:00
Spiritualitás és asztrológia a Balatonon
Kiss Balázs Kunó író, asztrológus gondolatai a spiritualitás és a kvantumfizika kapcsolatának atmoszférájába kalauzolta el Balatonfüreden a hallgatóságot, de tolmácsolásában nem száraz elméleteket kaptunk, hanem egy érdekfeszítő, és meglehetősen vidám hangulatú másfél órás kérdezz-feleleket.

Kiss Balázs Kunó 2008-ban kezdett el írni, azóta több sikerkönyve jelent meg önismereti témában, ahol saját egyedi stílusában humorosan, közérthetően, és egyben tudományosan tálalja a spiritualitást.

Balatonfüredi előadásán közérthetően beszélt arról, mennyire másképpen működik a fizikai világunk, mint ahogyan gondoljuk, ezt tudományos alapokra helyezte, így a racionálisabban és az elvontabban gondolkodók is érdeklődve hallgatták.

A kvantumfizika mélységeibe most természetesen nem fogunk behatolni, de jó tudni, hogy ha valaki ilyen természetű programra vágyik, akkor erre a Balaton közelében is van lehetősége. A füredi MindEgy Jóga stúdiójában például előadások, meditációs oktatások, táncos és jógás foglalkozások várják az erre nyitott érdeklődőket, és gyakorlókat.

Fotó: Pixabay

Az előadás után beszélgethettem kicsit Kiss Balázs Kunóval, és kérdésemre elmondta, hogy a Balaton északi részének nagyon különleges rezgései vannak. Nem tud kiemelni kedvenc helyet, mert mindenhol megvan a hely egyedi és különös szelleme. Évente többször tart elvonulásokat Füle falujában, ami Balatonkenesétől 10 km-re található már Fejér megyében, de még mindig a tóhoz közel.

Elmondása szerint a Balaton-felvidék az ország egyik legkülönlegesebb helye. Számára olyan idejönni, mintha hazatérne. Nincsen családi kötődése, de lelki igen, vagyis tudatosan választotta ezt a helyet a nyugodt, gyakorlat központú elvonulásokhoz.

Érdekel hol vannak spirituális helyek a Balaton körül? Innen megtudhatod!

— Mindegyik helynek egyedi energiája van, mindegyik különleges, de mindenhol mást tapasztalunk meg. Ha például a Hortobágyra vagy Zalába mennék, akkor ott más lenne, de ugyanúgy adna valamit. Sok helyen voltam, és sokfelé tartottam táborokat, de a Balaton környékét nagyon szeretem — mondta Kiss Balázs Kunó.

Az asztrológiai elemzéseken kívül az elvonulásokat is nagyon szereti, mert ott a résztvevőknek lehetőségük van valódi, mély transzformációt véghezvinni. Tapasztalatai szerint ott sokat kapnak egymástól az emberek, ahogy ő is, és mindenki több lesz általa. Ehhez kétség kívül hozzátesz az, hogy milyen környezetet szív magába az ember, a Balaton pedig mindig jó választás.

Nyitókép: Balaton (Fotó: Szücs Ildikó)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva