MW | 2023.06.19. 16:00
A neten szerzett hírnevet – Balatongyörökön nyílt meg Baján Ildikó első önálló kiállítása
Élénk színvilág, különleges formák – a keszthelyi születésű, ám jelenleg Zalaegerszegen élő Baján Ildikó képeiből egytől-egyig árad az energia és a spontaneitás. Nem véletlen, hiszen az interneten népszerűvé vált alkotó a gesztusfestészetnek, vagy más néven akciófestészetnek hódol, amely során a festő spontán és expresszív mozdulatokkal alkot.

Baján Ildikó első önálló kiállítása június 9-én nyílt meg Balatongyörökön, a Bertha Bulcsu Művelődési házban. A tárlaton közel 40 darab festmény látható, melyek akrilfestékkel készültek. A művész elmondta: leginkább festőkéssel dolgozik, bár más technikákat is alkalmaz, hogy kifejezze az érzelmi töltetet és a dinamizmust. Kezdetben farostlapokra festett, de az utóbbi időben már vászonra készülnek a festmények, amelyek sokkal jobban kiemelik a festett gesztusokat és a vibráló színeket. Hozzátette, azért választotta a gesztusfestészetet, mert ebben a stílusban találta meg a legjobb lehetőséget, hogy kifejezhesse magát

– Itt az alkotás folyamata legalább annyira fontos, mint az elkészült műalkotás maga. Az intuíció és az érzelmek szabad áramlása jellemzi a módszert, és az eredmény egyedi és dinamikus festményekben nyilvánul meg – fogalmazott.

STU_8132 : Baján Ildikó képeiből árad az energia
Fotó: Simi Foto

 

A tárlat két héten keresztül várja a látogatókat.

 

 

 

 

Forrás: zaol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva