likeBalaton.hu | 2022.03.18. 08:00
Elektromos hajók is indulnak a balatoni Borregattán
Különleges esemény várja a borok, a Balaton és a vitorlázás szerelmeseit június utolsó hétvégéjén, Balatonkenesén.

Idén ismét megrendezik a Bor és Pezsgőregattát, a hajózó borászok és a borkedvelő hajósok nagysikerű, presztízs minőségű rendezvényét, amely a hajózás világában talán a legelegánsabb társasági esemény a Balatonon.

– A 2022. június 24. és 26. között tartandó esemény helyszíne az immár megújult Balatonfői Yacht Klub Balatonkenesén, a keleti medence egyik legszebb és talán leghangulatosabb kikötője – jelentették be a közösségi oldalon szervezők.

A versenyen várhatóan 40-50 hajó indul a fedélzetén egy-egy borásszal, aki természetesen akár a kapitány is lehet, és a hajó a borászat vagy a pezsgőpincészet nevében versenyez.


Megválasztják a legnépszerűbb bort

A rendezvény ideje alatt újra kinyit a Bormóló, ahol 15-20 borászat és jó néhány kézműves gasztronómiai élményt nyújtó cég lesz jelen standdal,

amelyek mindegyike péntektől vasárnapig kóstoltatja, árusítja finomabbnál finomabb, kiemelkedő minőségű termékeit. Az eseményhez kapcsolódó parti programok egyik fénypontja a Bormóló legnépszerűbb borának megválasztása, amelyet a látogatók szavazata alapján hirdetnek ki.

Délutánonként és este élő koncertek, társasági és zenés események kísérik a rendezvényt,

szombat este pedig a résztvevők gálavacsorán vesznek részt.

Elektromos hajók is indulnak

– Az idei Bor és Pezsgőregatta különlegessége az is, hogy a Balatonon elsőként és egyedülálló módon a szervezők nemcsak a vitorlázók, hanem az elektromos hajósok számára is indítanak futamot, hogy a rendezvényt minél több vendég számára emlékezetes maradjon – fogalmaztak a szervezők.

 

Nyitókép: Facebook/Borregatta

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva