Krausz Andrea | 2022.04.06. 14:00
Balatonlellén megnyílik az ország leglátványosabb húsvéti parkja
Lampionok, óriási 3D-s tojások, különleges figurák és egy dúsan díszített hatalmas tojásfa ékesíti majd a balatonlellei húsvéti parkot. Kétnapos programsorozattal nyílik meg a nem mindennapi látványosság.

Több mint 30 ember szorgoskodik a Balatonlelle központjában lévő park feldíszítésén. A többi között vállalkozók és önkéntesek csinosítják a területet. Kikerülnek a hatalmas tojások, szépül a tojásfa, melyre számos kreatív alkotást helyeznek el. A dekorációs elemek közül néhányat a helyi ovisok és iskolások festettek.

A megnyitón, április 9-én és 10-én programsorozattal várják a látogatókat.

Összefogásnak köszönhető a húsvéti park létrejötte Balatonlellén
Fotó: Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár – hivatalos

Programokkal készülnek

– Idén első alkalommal fogott össze az önkormányzat, a művelődési ház, valamint a Helyi Városszépítő Egylet, hogy megnyissuk a húsvéti parkot – mondta Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

– Az érdeklődők tojáspatkolókkal, tojásfestőkkel találkozhatnak, emellett 30 féle népi fajáték várja a kicsiket. A népszokások is megelevenednek.

Műsort adnak a helyi ovisok, valamint a Lelle Néptánc Együttes tagjai, fellépnek az X-Press Tánc és Sportegyesület sporttáncosai, lesz kézművesvásár és természetesen finom falatokat is árulnak – emelte ki az igazgató. (A programról részleteket itt lehet olvasni.)

A park egy hónapig várja a látogatókat.

Idén még nagyobb területen díszítik a parkot
Fotó: Krausz Andrea

Karácsonykor is kitesznek magukért

Ahogy a likeBalaton.hu megírta, a balatonlelleiek az adventi időszakban is gyönyörű közösségi teret varázsoltak ugyanezen a helyszínen. Évről évre egyre szebb a karácsonyi parkjuk, amit sokan keresnek fel. Úgy tűnik, hogy a húsvéti park hasonló népszerűségre tehet szert.

Katt a linkre:

Húsvéti Park megnyitója Balatonlellén – szombat

Húsvéti Park megnyitója Balatonlellén – vasárnap

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva