Szaniszló Hajnalka | 2021.12.09. 14:00
A Happy Gang énekese rakétába töltené a mákos bejglit karácsonyra
Cory aka Happy Gang a karácsonyi bejlgliágyújáról mesél és azt is elmondja, hogy miért romboló a black friday, s hogy hogyan telnek nála az ünnepek.

– Durván karácsonymániás vagyok. Van nálam egy pici karácsonyfa, amely egész évben kinn van a lakásban. Szépen világít és mellé még gyakran karácsonyi dalokat is hallgatok, az év bármely szakában. Főként az 1920-1950-es évek karácsonyi dalait veszem elő. Mellé nálam sólámpa is játszik. Ez az én szertartásom. A nyugtatóterápiám. Akkor a dalok valóban a szeretetről szóltak, őszinte érzéseket közvetítettek. A jóra való törekvés volt a fontos. Ma már minden gondolat mögött van valamilyen akarat vagy hátsó szándék – mondta a Happy Gang egykori énekese, aki ma önállóan működteti saját formációját a legendás magyar zenekar dalaival.

Cory kedvenc karácsonyi dalait lentebb találod.

Cory aka Happy Gang Fotó: High Life Studio/Rozsnyai Zsolt

Cory aka Happy Gang
Fotó: High Life Studio/Rozsnyai Zsolt

 

Cory aka Happy Gang kedvenc – karácsonyi – étele: a mákos…

– Ami a karácsonyhoz és a télhez kapcsolódó íz számomra, az a sült tök. Gyerekkoromban a Gőgös Gúnár Gedeon című mesében a sünicsalád sütögette a sült tököt. Azóta hozzátartozik számomra a télhez. Ami pedig

a legnagyobb misztérium számomra és egy olyan gyűjtőfogalom, amely teljesen átjár, ha a karácsonyról van szó: mézeskalács. Létezik ennél szebb szó?

Már önmagában az, hogy mézes. És persze maga a kalács fogalma. Az illatok és az ízek kavalkádja. Főként amikor sül a mézeskalács. Az teszi fel a koronát a karácsonyi hangulatra – kezdte Cory.

– A kedvenc ételem egyébként a mákos tészta. Minden második héten biztosan az asztalra kerül nálam. Az ízek szempontjából pedig így is megérkeztünk a karácsonyhoz, ugyanis számomra a bejgli a legnagyobb kedvenc. Nem érdekel, hogy ki készíti, hogy száraz-e vagy omlós, teljesen mindegy. Ez is hozzájárul a karácsonyi hangulatomhoz.

Ha esetleg szét van repedve a mákos bejgli, még jobb, mert az azt jelenti, hogy jól megsült és szétfeszíti a mákos töltelék és már szinte kívánkozik is a számba. Ez egy igazi gasztroszerelem számomra

– révedezett a karácsonyi ízek birodalmában az énekes.

Cory aka Happy Gang Fotó: High Life Studio/Rozsnyai Zsolt

Cory aka Happy Gang
Fotó: High Life Studio/Rozsnyai Zsolt

A Happy Gang énekesének, Corynak karácsonyi üzenete

– Ismered a bazooka-t? Ez egy vállról indítható rakéta. Na ezt én bejglivel tölteném meg és szétszórnám szerte a világban. Mindenkire kilőném a mákos bejglit, és mindenki jóllakna. (mosolyog).

Eddig az az ezüst és arany vasárnap volt hangsúlyos, most black friday van. Érdemes elgondolkodni ezen. Ez tudatos rombolás a mai világban. A nyolcvanas évek volt hangulatban a legjobb, aztán a kilencvenes években már picit túl is toltuk, de a kétezres évektől szinte csak lefelé vezet az út. Egyre dominánsabban jelen van világban a depresszió is. Nem az a gond, hogy jelen van, mert ez is egy érzés. Egy olyan állapot, amelyet ki kell fejeznünk. Az a baj, hogy óriási túlsúlyban van és ez az ünnepek közeledtével még inkább nyomasztóvá válik.

Cory itt árult el titkokat, a kilencvenes évekről, a Happy Gangről és saját hitvallásáról. Mélyinterjú.

Tudtad, hogy a Happy Gang örökségét éltető Cory síruhában biciklizik Balatonlellén? Nézd meg itt.

Cory kedvenc karácsonyi dallamai

Ha érdekel, hogy a többi hazai sztár asztalára mi kerül karácsonykor, itt keresgélj.

 

Nyitókép: Cory aka Happy Gang
Fotó: High Life Studio/Rozsnyai Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva