Szaniszló Hajnalka | 2021.08.23. 08:00
Happy Gang, kilencvenes évek: életérzés, melyet nem felejtünk - Cory interjú
Happy Gang, kilencvenes évek. Az életérzésről is mesél Cory, aki továbbvitte a Happy Gang örökségét. A retro balatoni sztárok interjúsorozat folytatódik.

– Mesélj a közelmúltbéli Retro Balaton Fesztiválos koncertről. A szervező szerint idén te csináltad a legnagyobb show-t.
– Nagyon megtisztelő, köszönöm szépen. Sikerült összerakni egy igazán ütős bulit, s még engem is meglepett, hogy ekkora ováció fogadott. Az elmúlt években befektetett munka most megtérülni látszik.

 

– Van köze a pandémiának ahhoz, hogy a retró ismét virágkorát éli és elvágyódnak az emberek?
– Nagyon felvillanyozó érzés, hogy van egy klasszikus dalom, ami most új köntösben bújtatva megragadja a jelenkor életérzését. Túl sokáig voltunk távol. Az, hogy a túl szócskát elé tettem, még aktuálisabbá teszi, hiszen nagyon hosszú volt a bezártság és nagy volt a távolság az emberek között.

– Nagyon szerettem azt az életérzést, amit a kilencvenes évek adott. Te nem érzed úgy olykor, hogy szívesen visszamennél?
– Önmagadtól nem távoldhatsz el. Ami jó belőle, azt mindenképp tovább kell adni. Büszkének kell lennünk rá, hogy akkor éltünk és olyanná formált bennünket a kilencvenes évek, amilyenek vagyunk. Nem mennék vissza, de nagyon jó erőforrásnak tartom. Izgalmas, hogy a mai fiataloknak is tudunk adni ebből a hangulatból. ezek a dalok hidat építenek, ez a személyes hitvallásomhoz is illeszkedik.

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

 

– Mi történt a kilencvenes évek óta a világgal?
– Abban az időben az egy főre jutó szabadságillúzió hatalmas volt. Ezt az életérzést, örömzenét és nyitottságot hordoztuk mindannyian. Harminc év alatt eljutottunk a szabadságtól a teljes bezártságig, lásd a pándémiát. A kilencvenes években azt gondoltuk, hogy innentől már csak jobb lesz. Rengeteg lehetőség volt, de látjuk, hogy hol tartunk ma. Nem érkezett azóta erősebb, pozitív globális üzenet. Ez még inkább felértékeli a kilencvenes évek életérzését és zenéjét.

– Hogyan fogadják a dalaidat a fiatalok, akik akkoriban még nem is éltek?
– A tinik is egyre nagyobb számban jelennek meg a koncertjeimen és átérzik a dalok üzenetét. Van egyfajta univerzális jókedv, amelyet megragadtam, és át is tudom adni, minden korosztálynak.

Ilyen volt régen a Balaton: retróláz minden mennyiségben itt.

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

 

– Mivel tartod karban magad?
– Önmagam legjobb barátja vagyok. Soha nem fordultam magam ellen, sportolok és egészséges életmódot folytatok. Aki elhiszi, hogy a rock ‘n’ roll az nem egy tánc, az belehal. Tudatosan kell csinálni. Gyakran bringázom és edzem is. Mindig is jártam konditerembe, ezért jók az alapok. Csinálok egy triszettet is, ami ötven guggolásból, ötven felülésből és ötven fekvőtámaszból áll – ebből végzek szériákat is.

– Mentálisan mi az, amire odafigyelsz?
– Távol tartanom magam a nyers, erőszakos tartalmaktól. Rend van a fejemben. Amikor megvalósul a tervem, kiértékelem, hogy mi miért történt. Ebből is lehet építkezni.

– Milyen ma az életed, amikor nem a színpadon állsz?
– Húsz éve a Dunakanyarban élek. Csodálatos a környék és ez is hozzájárul ahhoz, hogy lelkileg rendben vagyok. Nem dolgozom menedzsmenntel, én szervezem a produkcióval kapcsolatos teendőket is. Ezek a dolgok kitöltik a napjaimat.

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

 

– Idén húszéves a Sokáig voltam távol című dal. Felturbózva most aktuálisabb, mint valaha. Ahogyan a klipforgatásról nyilatkoztál, abból kitűnik, hogy pozitív és életigenlő ember vagy.
– Rengeteg lehangoló dolog vesz körül bennünket. Totális ellenszélben vagyunk a világban, a folyamatok szintjén: a természeti erők, a pándémia, a rosszindulatú emberek. És nem tehetünk ellene semmit. Ennek egyfajta pozitív ellenpólusa az, amit én csinálok. Ne harcolok, csupán képviselem azt, amiért itt vagyok.

 

– Vannak gyerekkori emlékeid a Balatonról?
– Az első élményem Balatonakaliban volt egy általános iskolai kirándulás alkalmával, amikor elkaptam valamilyen kiütést és haza kellett mennem. (nevet)

– A Happy Gang-gel hol játszottál először a Balatonnál?
Balatonlellén léptünk fel egy szabadtéri mozgó színpadon. Boldogok voltunk, mert épp egy nagy Ikarusz busszal mentünk a fellépésre, hallgattuk a Juventus rádiót és akkor játszották le először a Boomshakalaka című számunkat.

– Nyaralni mész idén a Balatonhoz?
– Mostanában Balatonszemes a központunk. Számomra a nyarat most az ősz jelenti majd a Balatonnál. Télen is járunk a tóhoz. Egyszer síruhában bicikliztünk a településen. Óriási poén volt. (nevet)

Retro balatoni sztárok interjúsorozatunk további epizódjait itt találod.

Ha még ennél is több sztárinterjút olvasnál, itt keresgélj.

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Nyitókép: Cory/Happy Gang hivatalos

 

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva