2021.04.18. 08:00
Látogatódömping várható, de nem mindenki tervez áremelést a Balatonnál
Elsősorban a Balatont veszik célba idén a nyaralók. A megtakarításaikat felhalmozó magyarok hajlandóak lesznek többet is költeni, ezért a kereslet-kínálat törvénye szerint a szolgáltatók rányomhatják majd a tollat a papírra, ami Tóth Balázs, a balatonlellei YachtClub vezetője szerint egy elhibázott és rövidtávú üzletpolitika lenne.

– Mi magunk nem tervezünk árakat emelni, ugyanis azok a vendégek, akik évek óta hozzánk járnak, és most egy teljesen más árképzéssel találkoznának mint eddig, akkor az diszkomfort érzetet fog nekik okozni, és ez nem cél. Sajnos azonban lesznek majd, főleg a főszezonban, olyan silány minőségű szolgáltatásokat nyújtó helyek is, amik elképesztő árakon dolgoznak majd, kihasználva, hogy van vendég bőven. Ezeket a helyeket nem érdekli az, hogy visszatérjenek hozzájuk a vendégek, és

ezzel a mentalitással rontják azt a pozitív megítélést, aminek megtartásán mi évek óta dolgozunk – mondta Tóth Balázs.

Tóth Balázs, a balatonlellei YachtClub vezetője
Fotó: Mihály Szilvia

 

A vendéglátósok és a balatoni szállásadók zöme készül már az idényre, a foglalások azt mutatják a szállásösszehasonlító oldalakon, hogy látogatódömping várható.

– Mi nyaranta eddig is mindig telt házzal üzemeltünk, ezért a nyári időszakban a maximális üzem számunkra alapvetés. A pandémia óriási előnye, ha optimista akarok maradni, hogy az a munka, amit mi az egész éves Balatonért folytattunk, az most beérni látszik. Tehát hosszabbodni fog a szezon.

Már most látszik, hogy júniusra és szeptemberre is jóval több foglalás érkezik, mint amit eddig megszoktunk

– nyilatkozta Tóth Balázs.

– Némi üröm az örömben, hogy sajnos ebben a szezonban nagyfokú munkaerőhiánnyal kell számolnunk, mert nagyon sok a pályaelhagyó ebben a szektorban, akik a mostani koronavírus-járvány miatti bizonytalan helyzetben már nem ebben a szakmában képzelik el a jövőt. Ez fel fogja hajtani a munkabéreket, amik jelentősen emelkedtek amúgy is az elmúlt években, akárcsak az élelmiszer-alapanyag árak, miközben drasztikusan inflálódott a forint. Ezen együttes okok miatt pedig drágulhat idén a Balaton – véli a szakember.

Forrás: borsonline.hu

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva