likeBalaton.hu | 2023.03.08. 10:00
Tavaszodik Balatonlellén – ínyencségek és mozgás vár hétvégén
Vadonatúj fesztivállal, és a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó versenyével ünnepelnek, hiszen tavaszodik Balatonlellén.

Március 11-én rendezik a VII. Tavaszi Regatta vitorlásversenyt Balatonlellén

 

 

A Tavaszi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomása, ezt megelőzően a Mikulás Regattán, a Szilveszteri Regattán és a Farsangi Regattán mérték össze tudásukat azok a hajósok, akik szerint a Balaton egész évben élvezettel hajózható.

– A téli Balaton sok minden más mellett sportértékben is nagyon sokat ad nekünk, ilyenkor nyugodtan fel tudunk készülni az év közbeni versenyekre – monda Szentmarjai Gábor versenyző.

Az idei sorozat eddig is rendkívüli izgalmakat hozott: a tavalyi év utolsó napján jubilált a téli vitorlás versenyzés a Balatonon a X. Szilveszteri Regattával, az idei februári farsangi regattán pedig a mezőnynek jégtáblák között kellett megküzdeniük egymással és az időjárással.

Fotó: BL Yacht Club hivatalos

 

Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválja lesz a parton

Szintén március 11-én a BL YachtClub kikötőjében a parton első alkalommal rendezik meg Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválját. Egy helyen egy időben több mint öt étterem fogja füstben sült remekeit elkészíteni, miközben több borásszal találkozhat az, aki szereti a balatoni borokat. Az ételkínálatban lesz malac, marha, kacsa, pisztráng, lazac, sőt még liba is. A borok közül a könnyed fehérektől kezdve a testes vörösig mindent megtalálnak majd az érdeklődők.

Fotó: BL Yacht Club hivatalos

 

Így tavaszodik Balatonlellén

– A füstölt ételeket nagyon kedvelik a vendégek, a füstölt pisztráng nem csak külföldön, de Magyarországon is közkedvelt csemegének számít – mondta el Balogh Emese, az esemény ötletgazdája, aki egyben a régió legrégebben – 1961 óta – üzemelő halsütőjének tulajdonosa is.

Fotó: BL Yacht Club hivatalos

 

A tavasz további része is tartogat programokat, április 22-én folytatódik a nagysikerű Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai fesztivál a balatonlellei Kishegyen, ahol számos étterem, borászat és cukrászda kínálata mellett kézműves vásár, vezetett túrák, és hatalmas buli is várja az odalátogatókat.

Fotó: BL Yacht Club hivatalos

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: BL Yacht Club hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva