Koszorus Rita | 2024.03.09. 10:00
A fagyik versenyében a legjobbak között vannak a balatonmáriai cukrászok
Tojáslikőrös diótorta-ízű és aszalt datolyás is van a versenyző balatoni fagyik között a Gelato Festival World Masters szakmai versenyen.

Aszalt datolya hódít a fagyiban

Budapesten rendezték meg a napokban a Gelato Festival World Masters szakmai versenyt, amelyen több balatoni cukrászda is részt vett.A versenyen Papp Balázs, a marcali Mester Cukrászda fagylaltkészítője Tojáslikőrös diótorta kreációjával indult.

Pálfi Attila a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó Cukrászda Kesu fantázianevű jeges finomságával szállt versenybe. Most nem jutott tovább a legjobb kilenc közé, de elismerően szóltak a zsűritagok a kreációjáról, amelyet már most is bárki megkóstolhat, hiszen a cukrászda hétvégente nyitva tart.

– Egy enyhén sós kesudiófagylaltot készített, amibe egy saját főzésű aszalt datolya variegátót tettem és rubi csokit. Egy különleges szilikonforma segítségével készült a díszítése, ezt a saját üzletben is már készítem. Már 2019-ben értem el vele sikert, benne voltam Európa legjobb 14 harminc év alatti fagylaltkészítője között – mondta Pálfi Attila.

A balatonmáriafürdői fagyikészítő, Pálfi Attila és a kesus fagyi
Fotó: sonline.hu

Ugyancsak Balatonmáriafürdőről a Pingvin Fagyizó és Cukrászda is versengett a továbbjutásért Virág Aida Wilheimné Agoudan Mogyoró mocca mese kreációjával.

A legjobb kilenc közé került a Gelato Festival World Mastersen az első, 2022-es körben Somodi János, az ugyancsak balatonmáriai Florida Fagyizó cukrásza, akinek jó esélye van arra, hogy a világbajnokságra is kijusson, de addig még finomítgatja a receptet.

– A sütőtökös mandula olyan jól sikerült, hogy tavaly az Év fagyija is lett, de azóta már módosítottam kicsit a receptjén. Tehát foglalkozom vele, hogy a lehető legjobb ízkombinációt vigyük a jövő évi olaszországi versenyre, mondta Somodi János.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva