likeBalaton.hu | 2022.08.04. 08:00
Tárlat: megnyílt az „Arany Pillanatok” vándorkiállítás
Az Aranycsapat olimpiai sikerének 70. évfordulóján megnyílt a Puskás Intézet „Arany Pillanatok” című vándorkiállítása Balatonszárszón.

Az Aranycsapat olimpiai sikerének 70. évfordulóján megnyílt a Puskás Intézet „Arany Pillanatok” című vándorkiállítása Balatonszárszón.

A tárlatot Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója nyitotta meg. Az igazgató a beszédében elmondta, hogy a múlt kötelez, s ezekkel a nemzetközi és hazai kiállításokkal próbálunk méltó emléket állítani Puskás Ferencnek és társainak. Balogh Balázs örömét fejezte ki, hogy ezúttal Balatonszárszóra látogatott az Aranycsapat vándorkiállítás. Továbbá kiemelte, hogy a Puskás Intézet célja nemcsak az Aranycsapat örökségének megőrzése és bemutatása, hanem a hazánkban fellelhető futballkiválóságok relikviáinak összegyűjtése is.

Az eseményen részt vett az „Aranycsapat-leszármazottak” közül ifjabb Buzánszky Jenő, Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, valamint Lantos Mihály unokája Ködmön Kinga. Az unoka elmesélte, hogy nagyszülei a balatonszárszói Véndiófa Étteremben ismerkedtek meg, s az ifjú hölgy megosztotta velünk, hogy folytatja a családi hagyományt, hiszen ő is labdarúgó.

A kiállítás Balatonszárszón, a József Attila Művelődési Házban látogatható augusztus végéig.

Fotók: Puskás Intézet
Forrás: Puskás Intézet

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva