Turbéki Bernadett/Sonline.hu | 2021.01.06. 07:00
Megkezdték a strandszezont, nem kellett hozzá jeget törni
Lelkesítő zenéről is gondoskodtak a partról Balatonszemesen, hogy páran megmártózzanak a 4 fokos Balatonban január 1-jén. A baráti társaság szerint nem lesz beteg az, aki ilyenkor csobban egyet a magyar tengerben.

– Jó érzés, szinte éget. Mintha ezer tűvel szurkálnának. Aki megfürdik újévkor a Balatonban, azt elkerülik a betegségek. A koronavírust eddig sikerült megúsznom, és soha nem szoktam megfázni, pedig évek óta járok Szigligetre, a közös január elsejei fürdőzésre, ami az idén elmaradt. Az egész, ahogy mondani szokták: fejben dől el, de vannak könnyítő tényezők. Amikor mínusz hét fokos a levegő, a víz melegebbnek tűnik a feltört jég alatt. Úgy gondolom, nem a szívinfarktustól kell tartani, hanem attól, hogy a jéghideg vízben a lábaink olyanná válnak, mintha ólomból lennének. Nehéz így kijutni a partra – így írta körül Osvald Gábor, hogy milyen bemenni a négyfokos vízbe január elsején. Azt is elárulta, hogy nem szokott úszni a hideg vízben, csak mártózik egyet. Korábban a szigligeti karácsonyfaállításon is mindig részt vett, ahol hasonló időjárási körülmények között vittek egy-egy díszt a hideg vízben álló Balaton karácsonyfájára. Ez az esemény is titokban zajlott az idén, hogy ne legyen több száz fős tömeg a strandon, mint tavaly.

– Meleg teával és fűtött nyaralóval vártuk a csobbanóinkat. A férfiak „folyékony pulóvert” kaptak egy kis stampedlivel – mesélte vidáman Vidáné Csendes Cecília, akinek férje és két gyermeke Balatonszemesen lubickoltak újév napján. – A családunkhoz két felnőtt és egy gyerek csatlakozott még a baráti társaságunkból – mondta az édesanya, aki a partról örökítette meg az önfeledt szórakozást.

– A csobbanáshoz egy hangszórót is vittünk a partra, hogy legyen a rövid fürdőzéshez lelkesítő zene – mondta. – Senki nem fázott meg. Sőt, a résztvevők közül jövőre is szívesen vállalkozik mindenki a próbatételre. Elmesélte, hogy a társaság amúgy is nagyon sportos, nyáron amolyan „házi” triatlonversenyt szoktak rendezni, amit 1 kilométer úszással, 5 kilométer futással, és 15 kilométer bicajozással lehet teljesíteni. A jeges fürdést is felvették az éves programsorozatba.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva