likeBalaton.hu | 2022.06.11. 20:00
Két gyerek és tizennyolc felnőtt halt meg a balatoni buszbalesetben. Ma is borzalmas emlék
A térség egyik legkomolyabb autóbusz szerencsétlenségének - a 2002. júliusi balesetnek idén van a huszadik évfordulója. Ma is döbbenetes ami történt.

2002. július 1-én, hajnali egy óra után nem sokkal egy lengyel zarándokokat szállító autóbusz fékezés nélkül hajtott a 7-es, a 68-as és a 76-os főút csomópontjába, Balatonkeresztúr és Balatonszentgyörgy között. A busz megpördült és úgy borult fel, hogy a tetején állt meg… Két gyerek és tizennyolc felnőtt halt meg, de mindenkit kórházba kellett szállítani aki a buszon utazott.”

A korabeli lapok szerint az autóbusz nyolcvan kilométer/óra sebességgel futott bele a körforgalommá alakított útkereszteződésbe, majd a jármű felborult. A katasztrófával végződő balesetben huszan meghaltak, harmincketten megsérültek. A buszon zarándoklatra utazók voltak, úti céljuk Medjugorje volt.

A sofőr a katasztrófa előtt néhány másodperccel azt kiáltotta a társa felé: nem fog a fék, minden utas kapaszkodjon…” nyilatkozta anno a Népszabadságnak egy az autóbuszon utazó lengyel asszony, aki a balesetet megelőző percekben az autóbuszvezetővel beszélgetett.

Később kiderült, hogy a fékekkel minden rendben volt.

 

Tovább olvasnál? A részletekről a Greffer József tűzoltó ezredes, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mesélt a likeBalaton.hu-nak.

 

Ez is érdekelhet még!

Vérbe fagyva találtak rá a tízéves kisfiúra a keszthelyi gyerekkönyvtár épületében

Kamion gázolta halálra a mentőápolót – a Balatonról tartottak hazafelé

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva