Krausz Andrea | 2021.08.19. 14:33
Ott voltunk a nyitáson, mutatjuk, mire figyelj! – teltházra számítanak a 10 nap STRAND-on
2021-ben a Club Aliga területére költözött a STRAND Fesztivál, vagy mostani nevén a „10 Nap Strand”, ahol egy kisebb, de vadregényesebb helyszínen bulizhat a közönség. Szerdán családias hangulatban indult a két hosszú hétvégére bontott programsorozat, de a szervezők elmondása szerint lesznek teltházas időszakok is.

Szerdán délután még csak páran verődtünk össze, de kora estére megérkezett a tömeg, akik a bejutás előtt egy jó nagy sorbanállással indították a fesztivált, mivel csak néhány konténerben zajlik a karszalagok kiadása. Az autósokat és a vonattal érkezőket a portaszolgálaton igazítják útba.

Fentről, egy löszdomb tetejéről lehet lejutni a víz melletti területre, ami nagyjából egy 4-5 perces sétát jelent.

Az autókat a fenti, ingyenes parkolóban kell hagyni.

Megérkeztek a nyitónap bulizói
Fotó: Krausz Andrea

A nagy fákkal, buja növényzettel benőtt Club Aliga másfajta hangulatot áraszt, mint a tágas Zamárdi, ahol eddig zajlott a fesztivál. Kisebb és romantikusabb ez a hely, ahol 1948-ban a legfelsőbb pártvezetés döntése alapján a kommunista párt pártüdülő céljára kisajátította szinte az egész települést. Többek között Rákosi és Kádár töltötte itt a nyarait. Ebből azonban már szinte semmi sem látszik. (A ’60-as évek eleje óta egyébként Aliga Balatonvilágoshoz tartozik.)

Hangolódás a bulira
Fotó: Krausz Andrea

A fesztiválra való bejutás a szokásos. Nem vihet be senki sem ételt, sem italt, így némi fennakadást jelent, ha valaki úgy behisztizik, mint szerdán: néhányan nem értették meg, hogy a kakaós csigájukat vagy kidobják a bejáratnál, vagy még kint megeszik. (Bent feltöltőpontokon a karszalagra tölthetjük fel a pénzünket, és csak ilyen módon, készpénz nélkül tudunk italt vagy ételt venni.)

A védettségi kártyát, és az azonosításhoz szükséges személyi igazolványt pedig kéznél kell tartani! Nincs menekvés! A fesztivál két nagyobb helyszíne közti ki-be járkáláskor is mindig megnézik.

Napsütés és fodrozódó Balaton a „10 Nap Strandon”
Fotó: Krausz Andrea

Szerdán a nagyszínpadon a The Biebers, majd Horváth Tamás koncertje családias légkörben zajlott, Horváth Tamás énekes a koncert előtt a Hide the Pain Harold negyedben kialakított kávéházi beszélgetésen is részt vett. (Naponta két, három ilyen csevejre is sor kerül majd a 10 nap során.)

Horváth Tamást fellépés előtt a Strand Kávéházban kérdezgették
Fotó: Krausz Andrea

Itt egyébként a Hosszú Katinka strandon különböző vízi játékok várják a bulizókat, feltéve, ha végre olyan meleg lesz, hogy a vízbe is bemerészkedik valaki. A kötélhúzás már elég jól beindult. Nem csoda, hiszen sörjegy jár a győzteseknek.

A Strand Fesztiválon megmutathatod a művészi vénádat

A második nagyszínpad a Telekom Kraft nevet kapta és olyan színvonalas magyar élő zenét lehet itt is hallani, mint amilyent az első napon az Erik Sumo Band produkált.

Ez egyébként egy művészeti helyszín is. Itt látható az a 6 festmény, amit Nekem a Balaton címmel 6 művész alkotott, és majd a fesztiválozók is festhetnek valamit a Balaton formájú kartonokra. Minden egyes alkotással jótékony célokat szolgálhatunk. Egy graffiti-falon pedig bárki kipróbálhatja, hogy milyen legálisan festékszórózni. (A nap végén profi street artosok fejezik be a graffitit és alkotnak egy egységes képet.)

A gyerekek imádják a graffitizést
Fotó: Krausz Andrea

Butikfesztivált hoztak össze a Club Aligában

Fülöp Zoltán, a Balaton Sound, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál főszervezője a likeBalaton.hu-nak adott videós interjújában a helyszínen elmondta, hogy egy nagyon jó hangulatú, helyes kis butikfesztivált sikerült összerakniuk. Az első hétvégén több napon is teltházzal üzemel majd a 10 nap Strand rendezvénysorozat, például augusztus 20-án és 21-én is nagyobb tömegre számítanak, hiszen jónéhány külföldi sztárfellépő is megérkezett, akik pár évvel ezelőtt elfogadták a meghívásukat.

Hogy jövőre visszatérhet-e a Balaton Sound, vagy STRAND Fesztivál régi, megszokott és grandiózusabb helyszínére, Zamárdiba, még nyitott kérdés.

Hallgasd meg Fülöp Zoltán interjúját!

2021-ben Zamárdi egyetlen tömegrendezvénynek sem ad otthont, a STRAND Fesztivál ezért ideiglenesen Balatonvilágosra, a Club Aliga területére költözött. A „10 Nap Strand” augusztus 18-22. és 25-29. között zajlik. Megérkezett a nemzetközi sztárok közül a Lost Frequencies, Martin Solveig, Milky Chance, Alle Farben és a Nouvelle Vague. A hazai kínálat terén pedig a teljesség igénye jellemzi a fesztivált, többek között Ákos, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis, a Punnany Massif és a Bagossy Brothers Company is a fellépők között van, vagy volt.

A teljes programot itt és itt olvashatod!

További fotókat láthatsz a galériára kattintva!

 

Nyitókép, szöveg: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva