MW | 2024.05.08. 12:00
Halőrök próbáltak segíteni egy balatoni horgászon
A Paloznaki Horgászegyesület tagja éppen a vízen tartózkodott május 4-én, amikor az esti csendben váratlanul rosszul lett a kikötő melletti nádas rejtekében. A BHNP Zrt. halőrei éppen arra jártak, és azonnal felismerték a helyzet súlyosságát.

A halőrök gyorsan cselekedtek, a sztrókos tüneteket mutató horgászt átemelték hajójukba, és azonnal a legközelebbi kikötőhelyre, a csopaki strandhoz vitték. Ott már a mentőszolgálat munkatársai várták őket, akik azonnal átvették a helyzet irányítását és az egészségügyi ellátást.

Bár minden tőlük telhetőt megtettek, a horgász a kórházban elhunyt.

Az ilyen tragédiák mindig megrendítik a közösséget, de az esemény hősei, akik gyors és hatékony segítséget nyújtottak, nagyban enyhítették a fájdalmat és a veszteség érzését.

A Paloznaki Horgászegyesület háláját fejezte ki a BHNP Zrt. halőrei és a mentők felé. A gyors és hatékony beavatkozásuk lehetővé tette, hogy még az utolsó pillanatokban is próbáljanak segíteni, és ezáltal megkönnyítsék a horgász és családja számára az átélteket. Az egyesület megköszönte minden résztvevőnek a segítséget és a közösségi összetartást ebben a nehéz időszakban.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva