Bő egy héttel ezelőtt bronzérmet szerzett a magyar csapat a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Hazatérve kollégáikkal kóstoltatták végig a teljes menüsort. Szikra Gabriella, a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 tulajdonosa is részt vett a Pannon Gasztronómiai Akadémia szervezte kóstolón.
– Megkóstoltuk az ördöghalból készült ételeket, a gyermekmenüt és mindannyian megértettük, hogy miért lettek harmadik helyezettek. Rengeteget dolgoztak, hogy idáig eljussanak – mondta el a séf. Pár nappal később már Szikra Gabriella a közmédia csatornáján főzött Borbás Marcsival.
– Tormakrémlevest, rántott véres hurkát, valamint rántott répát készítettem.
Nagyon élveztem a közös munkát, hamar megtaláltuk a közös hangot – mondta el a séf.
Fonyódi éttermükben péntektől vasárnapig várják a vendégeket. Szikra Gabriella megjegyezte: a közeljövőben Főzz a séffel címmel szerveznek workshopot. – A gasztronómia iránt érdeklődő vendégeknek lehetőségük lesz velünk főzniük, bemutatjuk az alapanyagokat, konyhatechnológiai eljárásokat – mondta el Szikra Gabriella.
Tavaly novemberben derült ki, hogy a Michelin Guide ajánlott éttermei közé bekerült a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 is.
– Ez az elismerés a Michelin-csillag előszobája, óriási a felelősség, hogy megtartsuk ezt a pozíciót, vagy még előrébb lépjünk
– mondta el Szikra Gabriella, az étterem tulajdonosa, aki tizenöt éves kora óta dolgozik a vendéglátásban. 2017-ben nyitotta meg balatonfenyvesi strandbüféjét, több alkalommal választották alkotását az Év Strandételének. Fonyódon nem csak a szezonban, hanem egész évben nyitva vannak. Öt embert foglalkoztatnak, de ő és párja is kiveszi a részét a munkából.
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Facebook/Gabriella Szikra – hivatalos