Góz Lilla/ sonline.hu | 2023.02.03. 10:00
A Balaton híres séfnője főzött Borbás Marcsi műsorában
Mozgalmas napok vannak Szikra Gabriella mögött. A fonyódi A Konyhám Stúdió 365 tulajdonosa a Bocuse d’Or után Borbás Marcsival főzött a tévében.

Bő egy héttel ezelőtt bronz­érmet szerzett a magyar csapat a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Hazatérve kollégáikkal kóstoltatták végig a teljes menüsort. Szikra Gabriella, a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 tulajdonosa is részt vett a Pannon Gasztronómiai Akadémia szervezte kóstolón.

– Megkóstoltuk az ördöghalból készült ételeket, a gyermekmenüt és mindannyian megértettük, hogy miért lettek harmadik helyezettek. Rengeteget dolgoztak, hogy idáig eljussanak – mondta el a séf. Pár nappal később már Szikra Gabriella a közmédia csatornáján főzött Borbás Marcsival.

– Tormakrémlevest, rántott véres hurkát, valamint rántott répát készítettem.

Nagyon élveztem a közös munkát, hamar megtaláltuk a közös hangot – mondta el a séf.

Fonyódi éttermükben péntektől vasárnapig várják a vendégeket. Szikra Gabriella megjegyezte: a közeljövőben Főzz a séffel címmel szerveznek workshopot. – A gasztronómia iránt érdeklődő vendégeknek lehetőségük lesz velünk főzniük, bemutatjuk az alapanyagokat, konyhatechnológiai eljárásokat – mondta el Szikra Gabriella.

Tavaly novemberben derült ki, hogy a Michelin Guide ajánlott éttermei közé bekerült a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 is.

– Ez az elismerés a Michelin-csillag előszobája, óriási a felelősség, hogy megtartsuk ezt a pozíciót, vagy még előrébb lépjünk

– mondta el Szikra Gabriella, az étterem tulajdonosa, aki tizenöt éves kora óta dolgozik a vendéglátásban. 2017-ben nyitotta meg balatonfenyvesi strandbüféjét, több alkalommal választották alkotását az Év Strandételének. Fonyódon nem csak a szezonban, hanem egész évben nyitva vannak. Öt embert foglalkoztatnak, de ő és párja is kiveszi a részét a munkából.

Forrás: sonline.hu

 

Nyitókép: Facebook/Gabriella Szikra – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva