Góz Lilla/ Sonline.hu | 2022.05.20. 16:00
A neves balatoni séfnő megfőzte a világ ételeit
Négy nap alatt ötvenegy ételt készített el Szikra Gabriella. A balatoni vendéglátós különböző kultúrák autentikus ételeit főzte meg és tálalta, az ezekről készült fotók az Így főz a világ című könyvben láthatóak, amely a napokban jelent meg.

Miután felkérték az ételek elkészítésére, kézhez kapta az ötvenegy receptet Szikra Gabriella.

– Nagyon sok kultúra autentikus ételeit főztem le – mesélte élményeit a fonyódi „A Konyhám Stúdió 365”, valamint a balatonfenyvesi „A Konyhám” nevű strandbisztró séfje.

A pavlova Új-Zélandról származik

– A legnehezebb az alapanyagok beszerzése volt, a fűszereket többnyire az internetről rendeltem, de komoly fejtörést okozott az is, miként juthatok igazán jó minőségű bárányhúshoz – mondta Szikra Gabriella. Hozzátette: nagyon örült a felkérésnek, mert így számos étellel megismerkedett.

– Készült péládul pavlova torta, amiről számomra most derült ki, hogy nem az orosz kultúrából ered, hanem Új-Zélandhoz köthető

– mesélte.

A fonyódi éttermében több autentikus ételt meg is kóstolhattak a vendégei.

– Készítettünk dél-afrikai bobotie-t vagy más néven pásztorpitét, amely sütőben sült hú­s­­étel sokféle fűszerrel ízesítve – mondta el Szikra Gabriella. Hozzátette:

nagy kedvence volt a svédek semla elnevezésű marcipános- tejszínes desszertje, amely egy töltött zsemlére hasonlít.

Készített például spanyol Minestrone levest és olasz ossobuco ragut is.

Szikra Gabriella vállalta, hogy megfőzi a könyvben található nemzetközi fogásokat
Fotó: Facebook/A Konyhám

(A témába vág, ezt is olvasd el: Négy évszakos Balaton – a legvagányabb vendéglátós nő télen nyitott éttermet Fonyódon)

Nem tudták mi sül ki belőle

– Négy napon át ki sem jöttem a konyhából, reggel nyolckor nekiálltam és este kilenc, tíz körül végeztem – mesélte mosolyogva.

– Mivel recept alapján főztünk, nem tudtuk mi fog kisülni belőle.

Korábban az Így főz a Balaton című kiadványban szerepelt saját receptjével, ezt követően keresték meg, hogy az Így főz a világ című konyhai utazáson vegyen részt. – Nem csak egy adagot főztünk az ételekből, óriási élmény volt ezeket megkóstolni – emelte ki Szikra Gabriella.

Balatoni vendéglátóhelyek séfje

A balatoni séf Fonyódon A Konyhám Stúdió 365 éttermében tevékenykedik, amely vendéglátó egység nemcsak nyáron, hanem egész évben várja vendégeit. Június közepén pedig nyitják a balatonfenyvesi strandbüféjüket is. A balatoni séf a jól bevált strand­ételek mellett idén is készül újdonsággal a nyári szezonra.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Facebook/A Konyhám

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva