likeBalaton.hu | 2023.12.28. 10:00
Csak sportosan: gyere kerékpárral a csisztapusztai termálfürdőbe!
Nagyszerű hír a kerékpárosok számára: elkészült a Fonyód és Buzsák-Csisztapuszta közötti új kerékpárút.

A Balaton és Somogy közötti új kerékpárút nemcsak a helyi közösség életét könnyíti meg, hanem új lehetőségeket nyit a turisták előtt is. Többé nem kell hosszú kerülőket tenni, és a gyönyörű tájakon átvezető útvonal mindenki számára élvezetes kirándulást ígér. A projekt két ütemben valósult meg, ahol az első szakaszt a SWIETELSKY Magyarország, a másodikat pedig a Colas Út Zrt. építette fel.

A Fonyódról induló és a gyógyvizéről híres Csisztafürdőig vezető út teljes hossza nettó 218 millió forintba került. Az önkormányzat a beruházástól többek között azt várja, hogy javítja a munkavállalók mobilitását, kielégíti a kerékpáros turisták igényeit, javítja a fürdő elérhetőségét, és hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához.

Kara Lajos, Buzsák polgármestere elmondta, hogy a Fonyód és Csiszta közötti távolság mindössze öt kilométer, de korábban huszonöt kilométeres kerülőt kellett tenni. Az új, aszfaltozott út kedvezőtlen időjárási körülmények között is használható, megkönnyíti a munkába járást, és népszerűsíti a sportos életmódot.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere kiemelte, hogy az új út köszönhetően Buzsák és Táska közelebb kerül Fonyódhoz. A cél az, hogy ne csak a balatoni fürdőzés legyen vonzó turisztikai program, hanem a kerékpáros turizmus is új lendületet kapjon. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: a kerékpárút jelentős lépés Buzsák „zsáktelepülés-jellegének” megszüntetésében, és nyitást jelent a Balaton felé.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva