Krausz Andrea | 2024.02.09. 10:00
Télűzés, farsangolás, mulatozás a Balaton körül
Őrülten jó farsangi programokat gyűjtöttünk össze a Balaton környékéről, melyek között – a pazar jelmezes felvonulásoktól kezdve, az autós- és lovasfarsangon át, a maskarás hidegvizes fürdőzésig – szinte mindent megtalálsz.

Autós farsang és felvonulás – Balatonboglár– Balatonlelle 2024

Február 24-én, a negyedik autós farsangi felvonuláson újra jelmezekbe öltöznek a gépjárművek. Lesz Gumball futam Balatonboglár és Balatonlelle között, 13 órakor pedig a jelmezbe öltöztetett autók felvonulnak a lellei Kishegyre.

Részletek itt!

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Farsangi jelmezes hidegfürdőzés – Balatonalmádi 2024

Február 10-én a balatonalmádi Budatava strandon vezetett edzésre és csoportos hidegfürdőzésre várják a jelentkezőket. Még a kezdőket is szívesen invitálják körükbe Balatoni jegesmedvék, ahol Pribék István vezetésével hidegterápiás gyakorlatokat lehet tanulni. Ezúttal a vízálló farsangi maskara se maradjon otthon!

Részletek itt!

Fotó: Pixabay

Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén február 9. és 11. között a Fonyódi Kolbászfesztivált. Az ingyenes rendezvényen legalább 28 féle zenei program közül válogathatunk: koncertet ad többek között a Delta, Kovács Kati, Rudán Joe és az Irigy Hónaljmirigy is. A szombati napon baráti társaságok veszenek részt a kolbásztöltő versenyen, amit érdemes végignézni, miközben a helyi kiállítók finomságait is megkóstolhatjuk.

Részletek itt!

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Asszonyfarsang – Hévíz 2024

2024. február 10-én Asszonyfarsangra várják az érdeklődőket Hévízen. Az esemény 9 órakor kezdődik, helyszíne a Hévízi Termelői Piac, ahol az asszonyokat ingyen süteményekkel és italokkal várják. Mindenkit szeretettel invitálnak. A jó hangulatról a zalaapáti Német harmonika duo gondoskodik. Közben zajlik a fánkverseny és a jelmezverseny, és persze díjazzák is a legjobb fánkokat és jelmezeket.

Részletek itt!

Fotó: Shutterstock

Keszthelyi városi karnevál 2024

Gólyalábasok, sárkányok, hercegi pár. Igazi, színpompás karneváli forgatag fogad több száz résztvevővel, melyen akár te magad is részt vehetsz. És még egy jelmezversenyen is megmérettetheted magad. A látványos felvonulás február 10-én 14 órakor a Festetics-kastély parkjából indulva halad végig a város sétálóutcáján, egészen a Fő térig.

Részletek itt!

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Vonyarci télbúcsúztató – Vonyarcvashegy 2024

Kocsonyavásár, fánkverseny, farsangi jelmezek, máglyagyújtás, tűzzsonglőrök és utcabál. A vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár igazán színes programmal várja az érdeklődőket, akiket forralt borral és meleg teával is megkínálnak.

Részletek itt!

Fotó: Pixabay/Zozz

Lovasfarsang – Nagyvázsony 2024

A nagyvázsonyi farsangi felvonulás érdekessége, hogy maskarába öltözött lovasokat és fogatokat láthatunk végigparádézni a településen. A Lovasfarsang egyik helyszíne a Kinizsi vár, itt ér véget a télűző, zajos, maskarás felvonulás, de további gyermekprogramok szórakoztatják az érdeklődőket, és még egy kiszebábot is elégetnek.

Részletek itt!

Fotó: Molnár Sándor/veol.hu

Tapolcai Téltemető és Télbanyaűző Maskarádé 2024

Ha egy igazi. vidám farsangi forgatagot szeretnél látni, akkor Tapolcán a helyed február 11-én, vasárnap. Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Tapolca téltemetőt a Fő téren. Lesz töpörtyűsütő és forraltbor-főző verseny, maskarák felvonulása, máglyagyújtás, valamint Kiszebaba-égetés.

Részletek itt!

Fotó: Pixabay/Steffani Lehmann

Téltemető mulatság Alsóörsön 2024

Mindenkit szeretettel várnak Alsóörsön, a faluközpontban február 11-én, majd irány a Balaton-part, ahol a résztvevők közösen – a kiszebáb elégetésével – eltemetik a telet. A jó hangulathoz a Veszprém-Bakony Táncegyüttes tagjai és a jóféle meleg italok is hozzájárulnak.

Részletek itt!

Fotó: Szücs Ildikó

Révfülöpi Rianás 2024

Február 17-én 15-dik alkalommal rendezik meg a Révfülöpi Rianást, amely a helyi Szabadtéri Színpad parkolójában zajlik majd. A program részeként látványos disznóvágás lesz, amit a húsok helyszíni feldolgozása követ, és a nap folyamán a látogatókat frissen készült kolbásszal, hurkával és toroskáposztával kínálják. A vidám hangulathoz egy forraltbor-készítő verseny is hozzájárul.

Részletek itt!

Fotó: Pixabay

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva