Koszorús Rita/sonline.hu | 2022.08.18. 19:00
Tűzijáték és repülőshow az államalapítás ünnepén
Méltó módon, három napon át igyekeznek megünnepelni Magyarország születésnapját és István király szentté avatásának évfordulóját Fonyódon.

Méltó módon, három napon át igyekeznek megünnepelni Magyarország születésnapját és István király szentté avatásának évfordulóját Fonyódon.

A Vigadó tér Fonyódon Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

– István királyról táncjátékkal, hagyományőrző néptánccsoportok bemutatójával, Vastag Csaba koncertjével és Tihanyi visszhang címmel musicallel készülünk. Természetesen a szentmise és az újkenyér-szentelés sem marad el – sorolta az ünnepi programokat Erdei Barnabás alpolgármester.
Fonyódon hűek maradnak a hagyományokhoz és idén is tűzijátékkal koronázzák meg az ünnepi programot. A Szent István Napok keretében szombaton, augusztus 20-án 22 órától lövik az égbe a rakétákat.
A pompás égi látványra áhítozók a legjobb nézőhelyet a kikötőben keressék. A programok egy része is itt, a Vigadó téren lesz.

 

 

Az ünnepi pillanatok nem érnek véget másnap, vagyis augusztus 21-én vasárnap sem. Lélegzetelállító programra invitálják a szervezők a városba érkező turistákat.
– Egy profi repülőshow-ra várjuk az érdeklődőket. Vári Gyula műrepülő-világbajnok tart bemutatót Fonyódon – tette hozzá az alpolgármester. A bemutatóval Lányi Antal emléke előtt szeretnénk tisztelegni. 1911 augusztusában ő repülte át elsőként a Balatont Badacsony és Fonyód között. A kivételesen bátor pilóta a nem mindennapi mutatványt egy Blériot XI típusú géppel hajtotta végre 150 méter magasságban.
Fonyódon már hagyomány, hogy az államalapítás ünnepén az elmúlt évben született csecsemőket polgárrá fogadják. Ez idén sem marad el, az ünnepségre várhatóan vasárnap kerül sor.

 

Fonyódra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: pixabay

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva