Koszorus Rita | 2024.01.30. 08:00
Balatoni siker született a fagyi világkupán
Harmadik helyezést ért el a magyar csapat az olaszországi Riminiben megrendezett fagylalt világkupán.

A hazai csapatot a többszörös Balaton Fagyija nyertes és a versenynek többször helyszínt biztosító BringaTanya tulajdonosa, Somogyi Renáta vezette. A csapat kreációja, amely tematikája az Alíz Csodaországban volt. A csapat tagja volt a jégszobrászatért felelős Gaborecz István, a csapat séfe Fodor Sándor, a fagylalt séf Gácsi Zoltán és a cukrásza Füredi Krisztián.

Forrás: Bringa Tanya – hivatalos

 

 

 

A magyaroknak, csakúgy mint a többi 10 nevező országnak négy napja volt arra, hogy elkészítse a dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot. Mindezt úgy, hogy a választott tematikába illeszkedjenek a kreációk.

 

 

Jobbról a magyar csapat! Forrás: Gelato World Cup 2024

 

A magyar csapat nem egy fagylaltkelyhet készített, hanem egy műalkotásnak is beillő alkotást. Magyarország már többször indult a világversenyen, amelyet kétévente rendeznek meg. Ebben az évben a házigazda Olaszország lett az első, második helyezett lett Dél-Korea és harmadik hazánk.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Bringa Tanya – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva