2020.03.13. 14:00
Ezernyi programmal készül Gyenesdiás a nyárra
A Nyugat-Balaton aktív és családbarát üdülőfalujában mindig történik valami. Így lesz ez a következő időszakban is, hiszen számtalan fejlesztés zajlik, melyek közül csokorba gyűjtöttük az újdonságokat. Strandolhatsz, kirándulhatsz, mozizhatsz is a nyáron, és persze számos fesztivál szórakoztatja az ideérkezőket!

Aktív pihenés

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a tavaszi és őszi időszak vonzóbbá tételéhez folytatja az aktív turizmus erősítését. Ennek keretében folyamatban van a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítása, pótlása, túratippekkel, leírásokkal segítik a tervezést, melyeket videókkal színesítenek. Legkeresettebb túrájukhoz, a családi útvonalhoz külön térkép készül. Új lehetőségként vezetett túrákhoz lehet csatlakozni, kevésbé ismert útvonalakat is érintve.

Fotó: gyenesdias.info.hu

Az önkormányzat, illetve a Forrásvíz Természetbarát Egyesület gondozásában a hegylábi bevezető utakhoz tájékoztató táblák kerülnek ki, megújul a Dolomit-tanösvény, illetve elkészül a Forrás-tanösvény is.

Kattints ide, hogy megtudd, merre túrázhatsz a környéken!

A település különböző pontjain (strandokon, játszótereken, Kárpáti korzón) található foglalkoztató táblák („memória”, „találd ki!”, „tili-toli”) a gyermekek, családok számára tartalmaznak játékos feladatokat, illetve edukációs tartalmakat. A 2013-ban kihelyezett foglalkoztató táblákat szezonkezdésig felújítják, tartalmilag frissítésre kerülnek.

Fotó: Keszey Ágnes

Strandok

A Magyar Turisztikai Ügynökség az idei évben is támogatja a strandok fejlődését, ami a település mindkét családbarát strandját érinti. A Gyenesi Lidóstrandon újdonságként napozóstég létesül, míg a Diási Játékstrandon bővítésre kerül a meglévő stég. Mindkét strandon családbarát WC kerül kialakításra, továbbá a zöldterület megújítása is folytatódik.

Nézd meg a Játékstrandon készített képeinket:

Mozi

Év elején megnyitott a Balaton régió legmodernebb technikával ellátott, 2 termes, összesen 420 férőhelyes mozija Gyenesdiáson. A LigetPlex Cinema egész évben, a hét minden napján várja a filmrajongókat, a klimatizált termek akár forró nyári napokon, akár esős időben is kiváló programlehetőséget nyújtanak. Itt mindent megtudhatsz a Balaton legnagyobb mozijáról!

A garantált programok között további újdonság, hogy újra látogatható a gyenesdiási antikkályha magángyűjtemény, ahol csodálatos vaskályhákat és használati tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ha még nem jártál a tüzikovács mesternél, mindenképp vedd fel a bakancslistádra!

Fesztiválok

Az idei évben több nagyobb rendezvény is lesz, a Piaci szezonnyitás után a Rügyfakadás tavaszünneppel várják a vendégeket. Idén is Gyenesdiáson készül a Balaton kávéja, rajzanak a bogarak is, de nem hiányozhat a programkavalkádból a Los an Gyenes életérzés sem!

Fotó: Zalai Hírlap-Keszey Ágnes/archív

A Diós települések nemzetközi találkozójára július elején a Gyenesdiási Keszegfesztivál keretében kerül sor; GYÖNGY, avagy a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok az egészségtudatosság jegyében zajlik.

Idén először szervezik meg 1. Balaton Quad Fesztivált, de több neves sportesemény is érinti a települést, mint a Giro d’Italia, My 575 Challenge, Lepke teljesítménytúra, Vadlán Ultra Trail.

Kattints az összes gyenesdiási programért!

Környezetvédelem

A Gyenesdiás a klímatudatosság útján projekt a Települési Klímastratégia alapján egy egész évet felölelő lakossági szemléletformáló programsorozat. Legfontosabb célja, hogy az egész éven át zajló rendezvényekbe kapcsolódva javítsanak a lakosság környezetbarát viselkedésén, legyen szó élelmiszer fogyasztásról, a közlekedés átgondolásán át egészen az energiahasználati szokások megváltoztatásáig. Ebbe pihenő vendégként is csatlakozzunk, védjük együtt a Balatont!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva