Péter B. Árpád/zaol.hu | 2022.11.17. 16:00
Kiszedik az illegális horgászkarókat a Balaton nyugati medencéjéből
Folytatódik az illegális horgászkarók eltávolítása a Balaton nyugati medencéjében. Gyenesdiás és Vonyarcvashegy térségében már majdnem 300 illegális eszközt találtak.

Kerekes Péter, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke leszögezte: a balatoni horgásztársadalom többsége tisztességes, jogkövető állampolgár, ám vannak olyanok is, akik a jogszabályokat tájékozatlanságból, vagy szándékosan megszegik. Mint mondta, a vízi közlekedés rendjéről szóló rendelet részletesen szabályozza ezt a kérdést is.

– Az utóbbi hetekben a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaival majdnem 300 karót távolítottunk el a Gyenesdiás és Vonyarcvashegy előtti vízfelületről – fogalmazott Kerekes Péter – amiről felvételek is készültek.

Fontos tudni: a „vízi pálcákat” nemcsak jogszabályellenes, hanem élet- és balesetveszélyes is a Balatonban hagyni.

A polgárőr egyesület elnöke arról is beszélt, a munkát az időjárás és a vízügyi dolgozók elfoglaltságának függvényében folytatják, hogy „a Balaton végre tényleg biztonságos vízfelület legyen, mind a vízi közlekedés, mind a szabadidejüket a tó partján eltöltők számára”.

Mint korábban Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere kiemelte, mivel nagyjából 60 centiméterrel csökkent a tó vízszintje, láthatóvá váltak azok a félig letört, éles végű alkalmatosságok, amelyekhez már nem is rögzítenek horgászcsónakot, viszont könnyen sérülést okozhatnak. Most ezeket számolják fel.

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva