likeBalaton.hu | 2023.10.30. 14:00
Hévíz és Zalakaros a legmenőbb az őszi szünetben
Az őszi szünet első hétvégéje nagyon népszerű lesz a vendégek körében. Az előfoglalások alapján a vidéki helyszínek között a Balaton térségét keresik fel a legtöbben.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint október 27. és november 5. között mintegy 300 ezer ember tervez utazást.

Az őszi szünet első hétvégéje lesz a legkeresettebb, ekkor, péntektől vasárnapig, a hazai szálláshelyeken összesen több mint 300 ezer vendégéjszakát foglaltak le.

Ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közölte pénteki közleményében.

Hévízi Tófürdő
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A foglalási adatok tükrében az utazók mintegy 60 százaléka belföldről, míg 40 százaléka külföldről érkezik az őszi szünet idején. A páros utazások a leggyakoribbak, ezek az előfoglalások körülbelül felét teszik ki. A vendégek többsége, azaz az emberek több mint fele,

három vagy annál több éjszakát szándékozik eltölteni a szálláshelyeken.

A vendégek körülbelül 30 százaléka két éjszakás tartózkodást tervez.

Zalakaros
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Népszerű Hévíz és Zalakaros az őszi szünetben

A külföldiek körében Budapest a legnépszerűbb, a fővárosi előfoglalások 70 százaléka érkezett az országhatáron kívülről. Vidékre pedig a belföldi vendégek látogatnak nagyobb arányban, a látogatók 76 százaléka belföldről érkezik a fővároson kívüli térségekbe az őszi szünetben.

Az előfoglalások alapján a legnépszerűbb vidéki célpont a Balaton és a Mátra-Bükk térsége, emellett nagy az érdeklődés Bük-Sárvár környéke, valamint Debrecen és térsége iránt is.

A települések közül a főváros után Hévíz és Zalakaros a legkeresettebb,

ugyanakkor szép számmal érkeztek foglalások Bük, Hajdúszoboszló, Sárvár szálláshelyeire is.

Ősszel is a legkedveltebb üdülőhelyszín a Balaton
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Az NTAK-adatok alapján az őszi szünetben is a szállodákban pihen majd a legtöbb vendég, mindkét esetben az előfoglalások több mint kétharmadát jegyezték hotelekben. Ötből 4 belföldi vendég választ a pihenéshez szállodát, míg a külföldiek közül minden második vendég száll meg hotelekben.

Minden második foglalás 4 csillagos szállodába érkezett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint várhatóan Ausztriából utaznak a legtöbben Magyarországra, de Németországból és Csehországból is sokan érkeznek majd, ahogyan Olaszországból és az Egyesült Királyságból is jelentős az előfoglalt vendégéjszakák száma. Budapestre a legnagyobb számban Olaszországból és Spanyolországból indulnak útnak, míg vidékre Ausztriából és Csehországból érkezik a legtöbb vendég.

Nyitókép: Pixabay

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva