likeBalaton.hu | 2023.04.12. 16:00
Művészetek Völgye 2023: közel ötszáz programmal több lesz idén
Hihetetlen szám: közel félezer újabb programot jelentettek be a három településre a Művészetek Völgye 2023 szervezői.

A közös versfaragástól a zsonglőrködésig a Művészetek Völgye 2023 helyszínein

Idén is saját színdarabbal és izgalmas programkavalkáddal várja a Művészetek Völgye 2023 a fesztiválozókat július 21-30. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. A tíznapos fesztivál már közel ötszáz programot jelentett be, a Panoráma Színpad mellett már teljes a Kaláka Versudvar, a POKET Udvar, a Cirque du Tókert, a Színház Színpad, a Hobo Udvar és a Világzenei Udvar programja is.

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol az irodalom, a színház és a cirkusz ugyanúgy fontos szerepet tölt be a fesztivál vérkeringésében, mint a zene. A Völgyben simán belefér, hogy az ember jógával vagy fotós workshoppal indítsa a napot, megnézzen egy komolyzenei előadást, beüljön egy színházi darabra, majd az első sorban tomboljon a Panoráma Színpadnál.

 

Az idei Művészetek Völgyében is bőven lehet majd válogatni a változatos programok közül, a fesztivál közzétette – a korábban bejelentett fellépők mellett –, a Cirque du Tókert, a Színház Színpad, a Kaláka Versudvar, a Völgy Komolyzene, a POKET Udvar, a Hobo Udvar, a Világzenei Udvar, az Analóg Udvar és az Ősök Háza programját.

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

Saját előadások a Művészetek Völgye 2023 nyitónapján

A Művészetek Völgyében immáron hagyomány, hogy a nyitónapon saját előadást mutatnak be. Ez idén sem lesz másként. Ezúttal Goldoni Mirandolina c. darabja debütál majd. A Mirandolina kegyeiért vívott harcról szóló darabban láthatjuk majd Szulák Andrea, Szemenyei János és Jantyik Csaba játékát is.

A Színház Színpadon emellett olyan társulatok produkciót élvezhetjük majd, mint például az Art-Színtér, a Játékszín és a Lepkegyűjtő Produkció, a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Nézőművészeti Kft., az Orlai Produkció vagy a Veszprémi Petőfi Színház.

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

Cirque du Tókert zsonglőrökkel, artistákkal, táncosokkal Vigántpetenden

A vigántpetendi Cirque du Tókert tíz napra zsonglőrök, artisták, táncosok, operaénekesek és különleges koncertek otthonává válik. Itt lép fel többek között a Recirquel újcirkusz-társulat, akik Solus Amor c. előadásukkal érkeznek, a Duda Éva Társulat Mirror című darabját hozza el, a Feledi Projectől pedig a Car(wo)men című táncszínházi előadást láthatjuk majd. A Cirque du Tókertben

minden nap új trükköket tanulhatunk a Firebirds társulat tagjaitól a kézen állástól kezdve a zsonglőrködésig

de itt lép fel Zorán, Dés László, Kern András és az idén harminc éves Danubia Zenekar is.

Kaláka Versudvar az irodalom kedvelőinek a Művészetek Völgye 2023 programjában

A Művészetek Völgy 2023 része lesz az irodalom kedvelőinek immáron tizenharmadik éve változatos menüsort kínáló Kaláka Versudvar.

A helyszínen a Kaláka művészei álmodják meg évről-évre a programot.

Idén sem maradunk sokak kedvence, a Lackfi János vezette Zenés Versimprók és Versműhelyek nélkül, de lesznek

világzenei és népzenei koncertek, illetve gyerekműsorok is. Vigántpetend irodalmi oázisa, a POKET Udvar is az irodalom és a zene találkozási pontja lesz.

A Vecsei H. Miklós vezette helyszínen idén is rengeteg kvíz, beszélgetés, koncert és alkotó workshop várja a fesztiválozókat és újdonságként, minden nap dalpremier is lesz. Vecsei H. Miklós megkeresésére ugyanis a felkért előadók megzenésítettek egy-egy Csoóri Sándor verset, amelyet a fesztiválon mutatnak be és mesélnek a dal születéséről. A dalpremier során olyan előadók megzenésítését hallhatjuk majd, mint például Szakács Gergő, Noémo, a Blahalouisiana vagy éppen Barabás Lőrinc.

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

Komolyzenei programok lesznek a kapolcsi római katolikus templomban

A komolyzene szerelmesei a kapolcsi római katolikus templom akusztikáját élvezhetik, ahol nagy nevű hazai és külföldi előadók mellett fiatal virtuózok is bemutatják tehetségüket. Itt lép fel többek közt Szokolay Dongó Balázs Fohász című előadásával, hallhatjuk a Weiner-nap alkalmával a Weiner Leo Zeneiskola ifjú tehetségeit, de itt játszik a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Danubia Zenekar Bráccsaegyüttese is.

Világzenei fronton pedig olyan előadókra perdülhetünk majd táncra a taliándörögdi Világzene Udvarban, mint Palya Bea és zenészei, a Kerekes Band, a Besh o droM, a Cimbaliband, a Góbé, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák.

A Művészetek Völgye rajongói jól tudják már, hogy nincsen Völgy Hobo nélkül, aki tíz napon át, a vigántpetendi Hobo Udvarban előadóestjeivel vezeti be a zenéje iránt is rajongó közönséget az irodalom és színház mélységeibe. Ady, Radnóti és számos más költő munkássága vagány tolmácsolásban érintheti meg itt a közönség szívét.

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

Analóg Udvar a film és a fotózás kedvelőinek Taliándörögdön

Az alkotni vágyókhoz – és persze a kíváncsiakhoz – szól a Taliándörögdön lévő Analóg Udvar, ahol egy óriás lyukkamera belsejében tett látogatás során megtudhatjuk, hogyan is jön létre a kép, a fotólaborban megismerhetjük a fényképezés mágiáját, sőt, az archaikus, nedves kollódiumos fotóeljárást is, amely segítségével egy üveglemezen láthatjuk megszületni a fotót.

Taliándörögdön várja a helytörténet, a falusi szokásmódok iránt érdeklődőket az Ősök Háza, ahol Szőke András filmrendező vezeti be a látogatókat olyan rejtelmekbe, mint például a gyógy- és fűszernövények termesztése.

Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

A most bejelentett helyszínek programjai már elérhetők ezen az oldalon, ahol már a háromnapos bérletek is megvásárolhatók.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Művészetek Völgye hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva