Mészáros Annarózsa | 2022.11.18. 07:00
A Balaton ilyen is ősszel: ködös és viharos
Talán te is úgy gondolsz leginkább a Balatonra, amiben egy forró nyári nap jó megmártózni, selymes és hűsítő. De viharok, habzó taréjok minden évszakban jellemzik a vizet, nincs ez másként a ködös ősszel sem.

Így november derekán járva gyakori a napokig tartó, szinte átláthatatlan köd, ködszitálás, ami aztán átvált esőre, vagy épp havazásra. A hónál egyelőre nem tartunk, de a ködös paplan napok óta a takarja a Balaton parti városokat.

ködös

 

Amíg az őszi napsütésben tele van a vízpart és a sétányok kirándulókkal, piknikezőkkel, addig a ködös időben egy-két elhivatott pecást lehet csak látni a parton. A sirályok, kárókatonák rendületlenül lebegnek a vízen, de a hattyúk és a récék inkább a csendesebb részeket választják.
A strandok néptelenek, csak a varjak veszekedő károgását hallani, meg néhány sirály vijjogását a ködfalon túlról. A vitorlások a kikötőben csilingelnek a szélben, senki nem készül ilyenkor a vízre, a viharjelző is folyamatosan villog.
Nem a legbarátságosabb arcát mutatja ilyenkor a Balaton, de érdemes ilyenkor is — alaposan beöltözve — tenni egy sétát, mert a fodrozódó, ködbevesző víz igazán izgalmas látvány! A borongós időn túl ősszel is tele van programmal a Balaton, lapozd fel aktuális programajánlónkat és csatlakozz be egy számodra érdekes eseménybe!

 

Nézd meg a ködös vízparti képeinket!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva