Mihály Szilvia | 2022.08.24. 07:00
Nem a megnövekedett energiaárak, hanem az esetleges gázhiány miatt zárhat be télre a kehidai fürdő
A megnövekedett energiaárak miatt több hazai gyógyfürdő is bejelentette, hogy az őszi-téli időszakban bezár vagy csökkenti a szolgáltatások körét, esetleg jelentős áremelésre készül. Mi a helyzet a Balaton körül? Sorozatunkból megtudhatod!

A Balaton közeli Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő az őszi-téli időszakban is a családok egyik kedvenc pihenőhelye, a tónál nyaralók is szívesen csobbannak a meleg gyógyvízben, pihennek a csendszobában vagy siklanak le a beltéri közel száz méteres óriáscsúszdán. A csöppségeket pancsoló várja, a sodrómedence, a fejesugró, a jacuzzi, a szauna és a buzgárok is kedveltek.
Horváth Gábor igazgatóval beszélgettünk arról, hogy a megnövekedett energiaárak hogyan érintik őket.

megnövekedett energiaárak

A megnövekedett energiaárak a fürdőt is érintik
Fotó: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő

Megnövekedett energiaárak = jegyáremelés

– A mi költségeink is növekedtek, de a hatósági ár csak lakossági fogyasztóknak segített, mi mindig piaci áron vásároltuk a gázt és a villamosenergiát. Ez azt jelenti, hogy már évek óta több mint kétszeresét fizetjük a lakossági áraknak, annyi változik, hogy idén még egyszer megduplázódik az ár.
Nem annyira drasztikus az emelkedés, mint a lakosság esetében, a megnövekedett energiaár a kétszerese az eddiginek, és az emelés is megvolt már hónapokkal ezelőtt. Persze nehéz megmondani, mi lesz a vége, gáz esetében például a napi tőzsdei árhoz van kötve nálunk az ár.

Fotó: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő

Jegyáremelésünk volt már az idei évben, már csak ezért is, mert a bérköltség is éves szinten 20%-al emelkedett. Az élelmiszerárak száguldása miatt annyi változott, hogy idén már két emelés volt, és lehet, hogy lesz még egy.

Nem lesz szűkített nyitvatartás a megnövekedett energiaárak miatt

Szolgáltatásaink többsége, a kültéri medencék és elemek minden évben csak július, augusztusban elérhetők. Az előző évekhez képest egyelőre nem tervezzük a beltéri szolgáltatások körének, és a nyitvatartásnak a szűkítését az őszi-téli időszakban. A nyitvatartással elsősorban a bérköltségen lehetne spórolni, az energián kevésbé.

Megnövekedett energiaárak – Energetikai korszerűsítés

Sajnos hőszivattyús megoldásunk nincs, gázzal fűtünk. Az idei és tavalyi évben volt egy nagyobb felújítás a fürdőben, és várjuk, hogy lezárjuk ennek a dokumentációját. Ha ez megvan, akkor szeretnénk tovább folytatni a felújításokat, mivel úgy gondolom, az energiaválság legalább egy-két évig elhúzódik, így érdemes lesz nekünk is alternatív megoldásokban gondolkodni energetika területén.

Fotó: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő

A téli bezárás az esetleges gázhiány miatt reális forgatókönyv

A legrosszabb viszont, hogy könnyen meglehet, hogy egyszerűen nem lesz elég gáz az országban, így a fogyasztókat korlátozni kell. Nagyon félünk attól, hogy ha nem is covid miatt, de be kell zárnunk majd télen rövid időre, ez egy nagyon is valós forgatókönyv.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő hivatalos sajtófotó

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva