likeBalaton.hu | 2022.08.05. 07:00
Aktív augusztus a keszthelyi strandon
SUP, sárkányhajó, vízipark, ügyességi versenyek és izgalmas előadások is várnak a keszthelyi városi strandon.

Idén is aktív programokkal várják az érdeklődőket a keszthelyi Városi Strandon az „Aktív Strand” kezdeményezés keretében. Augusztus 6. és 27. között minden szombaton ügyességi játékokokon, bajnokságokon, adrenalin kihívásokon és szemléletformáló beszélgetéseken vehetnek részt a Városi Strand vendégei.

 

 

Élménykuponok

A programokon résztvevők garantált ajándékokat és élménykuponokat is kapnak, amelyek a helyi szolgáltatóknál válthatók be különböző előnyökre. Az egyes programelemekhez a Hello Keszthely applikációban is hoznak létre kihívásokat, ezek teljesítői pontokat szerezhetnek aktivitásukért, amelyek az alkalmazás pontboltjában válthatók be.

– A pályázati forrásokból megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően már megújult környezet és új, minőségi szolgáltatások fogadják a látogatókat a keszthelyi strandokon. Ezt mind a vendégek visszajelzései, mind a szakmai eredmények visszacsatolják. Mindhárom strandunk részt vett az idei „Kék Hullám Zászló” minősítésen, amelyen a Városi és a Libás strand egyaránt ötcsillagos minősítéseket kapott, a Helikon strand pedig négy csillagot szerzett.
Fontos, hogy ezeket az adottságainkat kiaknázzuk és a strandi attrakciókat tematikus programokkal és aktív élményekkel kössük össze, többek között ezt is támogatja az Aktív Strand kezdeményezés – fogalmazott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Városi strand
Fotó: Mészáros Annarózsa

SUP és sárkány

– A keszthelyi strandoknak olyan kiegészítő szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, amelyek túlmutatnak a hagyományos strandolás élményén. Ennek a szellemében valósítottuk meg látogatóbarát fejlesztéseinket és a jövőben is a szemlélet vezérel minket. A Városi Strand legnépszerűbb attrakciója, a Balaton legnagyobb vízi kalandparkja, a Keszthelyi Vízipark. Idei újdonság a Libás strandra telepített vízi park amely iránt szintén óriási az érdeklődés.
A Városi Strandon az idei szezontól Vízisport Központ is működik, amit a Keszthelyi Vízisport Egyesület üzemeltet, a SUP-, kajak- és kenukölcsönzés mellett sárkányhajóval és oktatással egybekötött vezetett túrákkal is várjuk az érdeklődőket. Az Aktív Strand program ezeket fogja össze egy egységes aktív turisztikai termékként – mondta el Laczkó Mária, a strandokat üzemeltető VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: Hivatalos sajtófotó

A város turisztikai koncepciója, hogy minden évszakban egy olyan kiemelt termékkapcsolás és ráépülő programsorozat valósuljon meg Keszthelyen, ami a különálló attrakciókat köti össze és tölti meg tartalommal. Ennek az első, tavaszi állomása a „Bringára Keszthely!” kampány volt, amelynek keretében kerékpáros rendezvényeket, aktivitásokat és promóciós játékot szerveztek.

Adrenalin kihívás

– Keszthely abban a szerencsés helyzetben van, hogy több, eltérő profillal felépíthető stranddal rendelkezik. Az Aktív Strandot tavaly indítottuk el a VÜZ Nonprofit Kft.-vel és néhány strandi szolgáltatóval. A célunk az volt, hogy a szolgáltatások egy komplex élménykínálatban erősítsék egymást.

Forrás: Hivatalos sajtófotó

Idén már több partnert is sikerült bevonnunk, többek között a keszthelyi Matrix Gym csapatát, akik elismert személyi edzők segítségével népszerűsítik majd az aktív életmód előnyeit a strandon, de adrenalin kihívásokat és szemléletformáló előadásokat is szervezünk a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Keszthelyi Egészségfejlesztési Irodával és a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési csoportjával együttműködve – fogalmazott Kovács Szabolcs turisztikai tanácsadó, az Aktív Strand program kidolgozója.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva