likeBalaton.hu | 2022.08.18. 07:00
Biciklis verklis érkezett Németországból Keszthelyre
A biciklis verklis 1062 kilométert tett meg kétkerekű járgányán, 12 nap alatt négy országon gurult végig, most pedig a Balatonnál is teker a zenedobozával.

A biciklis verklis

A falkenthali kisnyugdíjas, Pepe Lutz tizedszer érkezett Keszthelyre a Nemzetközi Verkli Fesztiválra, ám idén rendhagyó módon nem lakókocsival és családdal, hanem két keréken másodmagával és egy Christhian Withmann által készített kisebb méretű verklivel jött.
A német biciklis verklis rendkívüli formában népszerűsítette a keszthelyi verklis találkozót, négy országot átszelve számos városban meg-megállva énekelt és zenélt egy dalt Keszthelyért és Keszthelynek. Az elmúlt évek során már több ízben ment számára kedves verklis rendezvényekre hasonló módon. 1062 kilométer letekerve elektromos kerékpárján kissé megfáradva mégis csillogó szemekkel nyilatkozott keszthelyi barátja, Pampetrics Milán Borbárjának teraszán.

– Az ötlet, a terv öt éve a fejemben volt, elhatároztam magamban, hogy ha betöltöttem a hatvanat, akkor kerékpárral fogok Magyarországra menni a találkozóra. És most, ma életem egyik álma végre teljesült.

4 országot szelt át a biciklis verklis

– A brandenburgi Falkentahlból indultunk, Berlin, Drezda, Melnik következett. Utána Prágában töltöttünk el egy napot, ahol megpihentünk, majd minden erőnket összeszedve nekivágtunk a magas cseh hegyeknek. Prágától Kremsig két nagyon kemény napunk volt, akkor kis híján feladtam a küzdelmet.
De el kell mondanom, hogy az elektromos kerékpárjainknak köszönhetően kitartottunk, és végül sikerült. Fogalmunk sincs, hogyan, de tényleg sikerült. Kremstől a Duna vonalát követve egészen Bécsig tekertünk. A bécsi vidámparknál több osztrák verklis barátom várt, az osztrák verklis egyesület tagjainak köszönhetően ott töltöttünk egy éjszakát, és természetesen sokat verkliztünk. Aztán Sopronba mentünk, és onnan jöttünk idáig.

Úton a biciklis verklis

Hogy miért is csinálom ezt? Erre egészen egyszerű a válasz: Keszthelyt a szívembe zártam. Tizedik alkalommal vagyok itt úgy, hogy az idei csak a kilencedik hivatalos fesztivál. Az első évben, hála a nagy számnak és a hangomnak, én lettem a közönség kedvence.

A Balatonnál is teker

A biciklis verklist Keszthely sétálóutcáján köszöntötte a két ötletgazda Hansjörg és Irina Surber, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület Képviseletében a két magyar főszervező Zámbóné Hajdú Andrea és Balogh-Kovács Beatrix, Keszthely Városának képviseletében pedig Nemes Klára képviselő asszony.

biciklis verklis érkezett Keszthelyre

Pape Lutz csupán egy hétvégét szán pihenésre, ugyanis feltett szándéka meglátogatni a környező Balaton-parti és egyéb kistelepüléseket. Zenélni, énekelni szeretne Hévízen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, de nem kizárt, hogy a Balaton közepén, hajón, vagy más kisebb zalai falvakban is felbukkan kerékpárral és verklivel az utolsó augusztusi hétvégéig.
Akkor ugyanis törzshelyén, a Pampetrics borbár teraszán ülve hallhatják a kedvenc német verklisünket, aki névtáblája mellől feleségével az oldalán énekli majd a dalokat Keszthelynek a Nemzetközi Verkli Fesztivál keretében augusztus 27-én és 28-án.

Tömegközlekedéssel jönnél Keszthelyre? Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: Hivatalos sajtófotó

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva