likeBalaton.hu | 2022.07.01. 07:00
Dolhai Attila és a 100 tagú cigányzenekar a kastélyparkban
Dolhai Attila és a 100 tagú cigányzenekar lázasan készülődik a keszthelyi kastélyparki koncertjére, varázslatos estére számíthatsz.

Különleges helyszín

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar a világon egyedülálló formáció. Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, operett énekes, kivételes tehetségével évtizedek óta a hazai musicalek állócsillaga. A Festetics-kastély és a hozzá tartozó körülbelül negyvenkét hektáros park pedig Keszthely, és talán egész Magyarország egyik legimpozánsabb műemléke. Képzeljük csak el ezt mind, egyetlen nyári estére. Indulhat a varázslat?
A fent említett nagyszerű művészek inspirációja nyomán született meg az ötlet, hogy 2022. július 08-án, Keszthelyen egy olyan csodálatos környezetben, mint a Festetics-kastély lenyűgöző parkja, egy exkluzív két órás koncerttel örvendeztessék meg a magyar- és cigányzene, valamint az operett kedvelőit.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Fergeteges hangulat

A 120 perces hangverseny alatt kalandozhattok a színpompás zenei múltban, hiszen hazai és külföldi zeneszerzőktől szólalnak majd meg világhírű szerzemények, melyeket egykor éppen a magyar vagy a szintén messze földön elismert cigánykultúra ihletett.
A 100 Tagú Cigányzenekar tagjai és Dolhai Attila tolmácsolásában hallhatjuk többek között Erkel Palotását, Weiner Divertimento-ját, Kodály Kállai Kettősét, Brhams Magyar táncok című művét, vagy éppen Bizet Carmenjét. A rendkívüli produkció cseppet sem hétköznapi díszleteként a gyönyörűen kivilágított kastély szolgál majd.
A koncert 20:30-kor kezdődik, a teljes előadás 2×60 perc, 30 perc szünettel.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva