2019.05.15. 11:00
Egy futófesztivál a Balaton szívében – INTERSPORT Keszthelyi Kilométerek 2019
A Keszthelyi Kilométerek Egyesület 12. éve rendezi meg június 8.-9. között a Keszthelyi Kilométerek (KKM) családi és sport hétvégét. Az ország egyik legnépszerűbb futóversenyéről, az idei év újdonságairól Bedő Beát, az egyesület elnökét kérdeztük.

– Miben más a KKM?
– Az egyik szezonnyitó balatoni futóverseny a KKM, melynek különlegessége a 10,55 km-es körpályája, melynek több kilométer hosszú szakasza fut a Festetics- kastélyban és a Balaton parton. A rendezvényt különleges hangulata miatt kedvelik a futók, melyben nagy szerepe van a 350 fős önkéntes KKMCSAPAT munkájának. A pünkösd az első nyári hosszú hétvége, így ideális utazási célpont a Keszthelyi Kilométerek a sportos családoknak és baráti társaságoknak.

Nevezz a versenyre most!

– Kik nevezhetnek a futó versenyre? Hány versenyzőt várnak a kétnapos rendezvényre?
– Május 31-én zárul a KKM idei előnevezése, a 2 napos június 8-9-ei pünkösdi futófesztiválra várjuk nemcsak a régió, hanem az ország minden tájáról a futókat. 2,5 és 5 km-es Sprint távok, 10,55 – 21,1 – 42,2 km egyéni és váltó versenyszámok közül választhatnak az amatőr és profi futók. Ezekben a versenyszámokban 1500-1600 futóra, míg a szombati 24 db gyermek futamra 700-800 kis és nagyobb gyermek jelentkezésére számítunk.

Gyermekek jelentkezésére is számítanak a szervezők

– Milyen újdonságokkal készülnek?
– Idei újdonságunk a módosított pályavezetés, a versenyközpont új kialakítása, a KKMGASZTRO vendéglátós kitelepülés és a KKMHELP jótékonysági programok. A családosok kedvenc programja a 150 m2-es ingyenes gyermek animáció.

Gyermek animációval is várják a családos nevezőket

– A Keszthelyi Kilométerek mindenkori kiemelt célja a segítségnyújtás. Idén kiknek segítenek?
– Iváncsics Zsolt, „a magyar Forrest Gump” volt az öltet gazdája az idei KKMHELP programnak. A célunk, hogy a Keszthelyi Városi Kórház Sürgősségi Osztálya számára mobil lélegeztető gépet tudjunk vásárolni. Ennek keretében a Pünkösdi hétvégén színházi előadást és Egy lépés, egy lélegzet címmel jótékonysági sétát szervezünk. Május elsejétől egy fagyi megvásárlásával is segíthetünk, Szeretetgombóconként 100 forinttal támogatva a lélegeztetőgép megvásárlását.

PÁLYATÉRKÉP

VERSENYKÖZPONTNevezz itt a versenyre!

A Keszthelyi Kilométerek részletes programját itt találod!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva