Mészáros Annarózsa | 2022.12.31. 20:00
Gasztroláz a főúri parkban
Az óév utolsó napjaiban vert tábort a Balatoni Kör Kóstold körbe gasztro show-ja a Festetics-kastély kertjében, Keszthelyen. A helyszínen jártunk.

A főúri pompa angolkertje sátrakkal, asztalokkal, finomságokat kínáló bódékkal telt meg két napra. A Balatoni Kör mindig a minőség garanciája, a decemberi kipakoláson volt ez másként. A 2022-es év mindenki számára embert próbáló volt, a következő év is tartogat magában nehézségeket, ez már itt a küszöbön is jól látszik. Körkérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy a Kör tagjai miként látják ez elmúlt és az előttünk álló évet.

Előre kell menekülni

Vincze Péter Tölgyes Kúria: — Röviden úgy tudnék fogalmazni, hogy eltelt a 2022-es év. Azt hiszem ez a legtalálóbb szó rá, más volt, mint az előző évek, pláne a covid után. Az infláció, a háború és az energia árak nem segítettek rajtunk, de továbbra is azt mondom, és azt vallom: hogy Balatoni Kör tagjai soha nem a nehezítő tényezőket nézték, hanem azt, hogy miként lehet előre menekülni és így is tett mindenki. — foglalja össze az elmúlt évet Péter.
— A ’23-as év is más lesz, mint a többi, többet kell dolgozni. A piacon egy öntisztulás elindult, és talán ez így is kell, hogy legyen időként. De nekünk továbbra is az a dolgunk, hogy a minőségi, egész éves vendéglátást fenntartsunk, amiért el is indultunk 8 évvel ezelőtt. Úgyhogy, mi ezek mentén megyünk tovább 2023-ban is.

Vincze Péter

20 éve a pályán

Golyán-Nagy Nikoletta Kalóz Bisztró: — Nekünk ez a második, illetve harmadik telünk, amikor egész évben nyitva vagyunk. Mert az első pont akkor volt, amikor a covid beütött, akkor csak elvitelre voltunk nyitva. Mi nagyon szeretjük a téli Balatont. Különleges, más. A vendégek is egyre inkább szeretik, jönnek, keresik a programjainkat. Természetesen rengeteg a munka, s nyilván nem hasonlítható a nyárhoz, hiszen van egy ingadozás az egész éves működésben. De ettől függetlenül van létjogosultsága és szerintem ez a legfontosabb, s nagyon szerethető időszak a mostani. — A Kalóz Bisztró egész évben nyitva van, várja a látogatókat a Fövenyesi strandon.
— 2023-ban 20 éves lesz a Kalóz. — meséli izgatottan Nikoletta. — Nekünk nagyon nagy évünk lesz ebből a szempontból is. Készülünk, tervezünk, számunkra nagyon fontos dolog ez az évforduló. 20 évvel ezelőtt kezdte el a férjem családi vállalkozásban a Bisztrót, akkor még Vén Kalóz néven. Januárban fogjuk az első bulit tartani. Ünnepség sorozatot tervezünk, mert azt gondoljuk, hogy a vendégekről szól elsősorban a Kalóz sztorija. Miattuk csináltuk akkor is, amikor nehezebben ment, meg akkor is, amikor nem tűnt annyira jó kilátásúnak ez az egész balatoni gasztronómia sztori. S így velük közösen szeretnénk megünnepelni ezt a szép 20 éves évfordulót.

Golyán-Nagy Nikoletta

Mindent túlélünk

Papp GáborFenegyerek Pálinkaház: — Ebbe az évbe is beleizzadtunk. Mozgalmas, fárasztó, kihívásokkal teli volt, de ugyanakkor vannak sikereink, mint vállalkozásként, mint közösségi szinten. Mert ha itt körbenézünk ma és tegnap ezen a placcon, akkor jó látni a boldog arcokat. S akkor ez erőt ad arra, hogy túléljük, s bármi is jön ezután, azt túl fogjuk élni. — sorolja egy szuszra Gábor.
— Az elmúlt három hónap szerintem sokkal jobb lett, mint amire én számítottam. Az év eleje mindig nehéz a vendéglátásban, a Balatonnál meg egyébként is. Ha ezt az első két hónapot, a januárt és a februárt túléljük, akkor utána, szerintem jók leszünk. Jelen pillanatban óvatosan optimista vagyok.

Fenegyerek pálinkákat is kóstolhattak a vendégek

 

A Balaton nem alszik téli álmot, keresd fel te is a nyitva tartó éttermeket, büféket és légy részese a téli Balaton csodájának! Nézd meg az eseményen készült képeinket!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva