Mihály Szilvia | 2022.01.06. 08:00
Keszthely nem alszik téli álmot
Bár a strandon most csak a hattyúk fürdenek, és korcsolyázni sem lehet a tavon, azért Keszthelyen télen sem unatkozol. Gyere, mutatjuk, milyen koncertek, kiállítások, kirándulások várnak rád.

Séta és kori a parton

A következő hetekben négy-öt fok körüli nappali hőmérséklet várható, ilyen időben kifejezetten kellemes egy téli séta. Öltözz rétegesen, és irány a part.
A téli Balaton színei egészen mások, mint nyáron, ha kisüt a nap, sokan korzóznak a víz közelében. A móló, a Városi strand és a megújult Erzsébet liget is feltölt annyi oxigénnel, ami elfeledteti a szmogos hétköznapokat.

Imádni fogod a hideg színeket
Fotó: Mészáros Annarózsa

Mindenki imádja, ahogy a part közelében úszkálnak a hattyúk, kacsák, hálás fotótéma, mi órákig el tudjuk nézni őket. Ugye tudod, hogy a vizimadarakat nem szabad kenyérrel, kaláccsal etetni? Kattints ide, és olvasd el, milyen szenvedést okozhat a hattyúknak egy kalácsdarab.

Nem kell őket megetetni
Fotó: Mészáros Annarózsa

Bár a Balaton nincs befagyva, az Energia téren tudtok korizni, korcsolyát is bérelhettek, ráadásul még fizetnetek sem kell, szerintünk itt az ideje megtanulni a jégen siklást. Ha séta vagy korizás után felmelegednétek, kóstoljátok meg a piaci Pajti kávézóban az idei tél egyik nagy kedvencét, a chai lattét.

Koncertek, bulik, stand up estek

Bár kétségtelen, hogy egy nyári szabadtéri koncerten lehet táncolni, a téli, fedett, ültetett buliknak is megvan a varázsa. Kiss Tibi és a Dumaszínház stand uposai és Almási Kitti gondolatai felpörgetik az estéket a Balaton Színházban.

Fotó: Mihály Szilvia

Ha hiányzik a szabadtéri nyüzsgés, gyere el a Keszthelyi Városi Karneválra, ahol akár be is öltözhetsz, úgy sétálhatsz végig a városon. Ne hagyd ki a Pampetrics borkereskedést, és koccints egy pohár pezsgővel a farsangi időszakban is.

Kultúra és gasztrokalandok

A Balatoni Múzeumban az állandó tárlatok mellett pálinka kiállítás is látható, februártól Képzős művészek alkotásait is megnézheted.

Mindent megtudhatsz a pálinkáról
Fotó: Mészáros Annarózsa

A Festetics-kastélyban akár egy egész napot is eltölthetsz, a főúri életformát bemutató tárlat mellett vadászati kiállítás, modellvasút múzeum, hintómúzeum is vár. Ha csak a kastélyparkban sétálgatnál a százéves fák tövében, az is felejthetetlen élmény.

Ködös időben misztikus élmény a kastély parkjában sétálni
Fotó: Mészáros Annarózsa

A Pálmaház január 10-től február 28-ig ingyenesen látogatható, az Amazon Házban található utazási kiállításra is válthatsz kedvezményes jegyet, és részt vehetsz a három órakor kezdődő ingyenes tárlatvezetésen is. Tudtad, hogy még kokainpasztillát is láthatsz a vitrinekben?

Női kézipoggyász tükörrel, fésűvel és pipereholmival
Fotó: Mihály Szilvia

A kastély kávézójában kóstold meg a klasszikus sütiket és a különleges forró kávékoktélokat is.
A Belvárosi Múzeumok néhány lépésnyire vannak egymástól, fedezd fel a Csigaparlamentet, a Középkori panoptikumot, a Játékmúzeumot és a Babamúzeumot is. Ha érdekelnek a balatoni borok, akkor irány a Bormustra, ahol a szakmai előadások mellet természetesen kóstolókkal is várnak a borászok.

Csobbanj Hévízen

Mártózz meg a közeli, gőzölgő Hévízi-tóban, vagy evezz a Hévíz-patakon. Mindkét program egyedi, a tavirózsák között kenuzni, SUP-ozni és úszkálni is életreszóló élmény.

Kevésbé gyakorlott evezők térdelve is evezhetnek
Fotó: SUP the Lifestyle

Ha több időt töltesz Keszthelyen, akkor meríts tippeket kétnapos ajánlónkból.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva