likeBalaton.hu | 2022.04.13. 14:00
Látványtervek: újabb balatoni nagyváros lesz elérhető gyorsforgalmin
Keszthely is bekapcsolódik a gyorsforgalmi hálózatba. Mutatjuk a négysávos út látványterveit.

Megteremtik Keszthely gyorsforgalmi elérhetőségét

Megjelent az ajánlati felhívás a Keszthely gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő projektre, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

– Az M7-es autópályát és Zalaegerszeget összekötő M76-os autóúthoz kapcsolódva épül ki Keszthely bekötése, melynek legutóbb a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza készült el a Strabag kivitelezésében – tette közzé a Magyar Építők.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem lesz díjköteles az M76-os autóút Zala megyei szakasza. Erről itt írtunk részletesen.

Még több információ az M76-os zalai szakaszáról itt.

A négysávos főúti bekötés a 71-es bővítésével jön létre

A 108+147-es, illetve a 110+935,37-es kilométerszelvények között vagyis 2,8 kilométeren négysávosítják a a városba vezető főutat. A projektben a 71-es, a 75-ös főutak és a 7348-as út körforgalmi csomópontját turbó körforgalommá építik át. Mindezeken túl a 71-es főút meg is újul a 112+961,5-ös és a 116+108-as kilométerszelvény között.

Balatonfüred, 2022. március 19. A 71. számú fõút balatonfüredi, Germering utcai csomópontja 2022. március 19-én. Jelzõlámpás körforgalom épül a fõút Balatonfüredre bevezetõ szakaszán. A körforgalom, amely a forgalmat a vasút alatt vezeti majd át, a tervek szerint 2024-re épül meg. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Fejlesztik a kerékpárforgalmi létesítményeket a Balatoni Bringakör keszthelyi szakaszán

Az építési engedély a tárgyi szakaszra rendelkezésre áll, ahogy a kisajátítási tervek is. A beruházásban emellett a Balatoni Bringakör keszthelyi szakaszán fejlesztik a kerékpárforgalmi létesítményeket. Ennek során az önálló kerékpárúti szakaszok burkolatszélességét 3,3 m-re építik ki, valamint a Csóka-kő-patak felett a meglévő híd helyett új hidat építenek.

Forrás: illusztráció/Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Gyorsforgalmi úton is meg lehet közelíteni a sármelléki repülőtérről Hévízt
A szakasz egy darabig a 71-es út nyomvonalával párhuzamosan halad, vagyis a partot követi, majd egy csomópont után nyugatnak fordul, és eléri Sármellék határát, ahonnan újabb bekötő épül a repülőtérhez. A teljes cikk itt.

 

Forrás: origo.hu
Nyitókép: illusztráció/magyarepitok.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva