Péter B. Árpád | 2023.11.17. 14:00
Télen is várja a látogatókat a Majormúzeum
Idén, a megszokottól eltérően nem zár be Márton-nap után a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, ahová folyamatosan érkeznek iskolai csoportok és értékekre nyitott látogatók.

Ez is kiderült a major Márton-napi őszbúcsúztatóján, amelyen Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető elárulta, ezúttal advent idején is szerveznek majd programot.

Ezúttal a résztvevők – zömmel gyermekes családok – lámpást készíthettek, gyakorolhatták a hagyományos kézi kukoricamorzsolást, népi játékokkal tehették próbára ügyességüket, majd a Tg&Pasco gitárduó műsora után vidám libaterelés zárta a programot. A szárnyasokkal egyébként a nap során bárki barátkozhatott, hiszen a kiállítóhely udvarán egész délután „rendelkezésre álltak”.

Nincsen Márton-nap libák nélkül. A szárnyasokat terelni is lehetett
Fotó: Péter B. Árpád

 

Rajnai Virág Éva szerint jó évet zárnak, s különösen tavaszi és nyári programjaik vonzottak sok érdeklődőt. A kínálatból a géptalálkozó volt a leglátogatottabb, amely számos, ma is működő muzeális darabot vonultatott fel.

 

A kukoricamorzsolás régen természetes feladat volt ősszel. Ma már vonzó kultúrprogram…
Fotó: Péter B. Árpád

 

A főszezonban sok külföldi turista is megfordult náluk, érdeklődve a magyar múlt tárgyi emlékei iránt. Mindemellett telt házasak voltak nyári táboraik, amelyekről a fiatalok élményekkel gazdagodva, hagyományainkban megmerítkezve távoztak.

 

A kézműves-foglalkozáson például Márton-napi lámpások készültek
Fotó: Péter B. Árpád

 

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely részt vett a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatban is, amelynek egyik utolsó keszthelyi rendezvénye volt a Márton-napi őszbúcsúztató délután, ami ma már hagyomány a folyamatosan bővülő, gyarapodó intézményben.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva