Mihály Szilvia | 2022.05.04. 08:00
Újra van emusimogató a keszthelyi madárparkban
Most még csak akkorák, mint a selyemtyúkok, de nyár végére közel kétméteresre nőnek a keszthelyi Madárpark emucsibéi.

Az ausztrál futómadarak a járvány előtti időszakban is a látogatók kedvencei voltak, így Rigó Gábor az idei nyárra is hozott két emucsibét a Festetics-kastély Madárparkjába. A meleget kedvelő 4 hetes apróságok a baromfiudvarban a selyemtyúkokkal együtt laknak, szeptember végéig látogathatod és etetheted meg őket. Amikor nagyobbak lesznek, kidugják a fejüket a kerítés felett, és szelfizhetsz is velük.

Az apróságok
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

– Most még olyanok, mint két csíkos pizsamás gyorsfutó, egy felnőtt emu madár végsebessége akár 50 km/h is lehet, de röpképtelen madár, repülni nem tudnak. Imádnak szaladgálni, játszani, a földön pörögni, akrobatikus mozgásukkal azonnal a vendégek kedvencei lettek.

 

Nagyon gyorsan nőnek, május végére megduplázzák a súlyukat, a nyár végére pedig rájuk sem ismerünk, akkorák lesznek.

– Mit esznek az emuk?
– Természetes takarmánnyal etetjük őket, füvet, zöldséget is kapnak, imádják a gyümölcsöket. A látogatók kézből etethetik őket a nálunk kapható eledellel. Ne lepődj meg, ha azt látod, bekapnak egy kavicsot, ez kell a zúzájukba az emésztéshez, nem lesz bajuk tőle.

Folyamatosan csipegetnek
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Mindent csipegetnének, ami csillog, és mindent azonnal lenyelnek, ezért figyelni kell, mert a kíváncsi madarak egy pillanat alatt megszabadíthatnak a csillogó karkötőnktől vagy fülbevalónktól. Ha piros a lábadon a köröm, akkor akár arra is rákoppinthatnak, ne ijedj meg.

– Tudtad, hogy a tojásokon nem a tyúk, hanem a kakas kotlik? – teszi fel a kérdést Gábor. – Most egy pár van nálunk, akik majd két éves korukra lesznek ivarérettek, de addigra már visszakerülnek a tenyésztőhöz.

Nézd meg az emubébikről készített képeinket!

 

A madárparkban szelfizhetsz Totóval, a sztárhattyúval is, is kézből etethetsz mandarin récét, fekete nyakú hattyút is.
Ugye emlékszel, hogy kenyeret, kalácsot és lángost nem adhatsz egy madárnak sem? Olvasd el, milyen kínokat élhetnek át az emberi élelemmel etetett hattyúk.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva