likeBalaton.hu | 2022.07.12. 08:00
Zene és irodalom vár a legapróbb balatoni fesztiválon
Bár a helyszín kicsi, de nagy nevekkel készülnek a művészeti fesztiválra a Balaton közeli Szentgyörgyváron. Izgalmas irodalmi és színházi programok, rengeteg zene, kertmozi, helyi borok és ételek várnak.

Augusztus 11-13. között ismét megrendezésre kerül Zala megye legapróbb helyszínének legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt. A 300 lakosú Szentgyörgyváron irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

Margófeszt / Hivatalos sajtófotó

A fellépők

A három napon át, egyszerre négy helyszínen zajló fesztiválon fellép többek között az Analog Balaton és a Szabó Balázs Bandája, a Grecsó-Hrutka Tandem, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Beck Zoltán és Szűcs Krisztián a Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalaiból összeállított estjével, Barkóczi Noémi, Saiid, a Törzs, a Papaver és az OIEE.

A Margófeszten búcsúzik a Rájátszás zenekar: Beck Zoltán (30Y), Egyedi Péter (Óriás), Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián (HS7) zenei formációja.

Margófeszt / Hivatalos sajtófotó

A zalai dombok ölelése

– Zalában lenni kell! – mondta Gönczi Ferenc, Zala néprajzkutatója, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy akár egy, akár több napra érkezik valaki, valóban Zalában érezze magát. Több olyan programmal is készülnek – túrák, workshopok –, melyek a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését szolgálják. Ilyen lesz például a fesztivál unikumának ígérkező Sántakutya-soroza is, ami az ott élők bevonásával izgalmas történeteket mesél a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban.

A rendezvényt napijeggyel és bérlettel is lehet látogatni, a zalaiak kedvezményes áron nézhetik meg a fellépőket. A programokra való eljutás zökkenőmentességét fesztiválbusz-járatok segítenek megoldani. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló programsorozat helyszíne Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthető. A rendezvényhelyszín mérete miatt naponta maximum 1000 látogatót tudnak fogadni.

Nyitókép: Margófeszt, hivatalos sajtófotó



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva