Krausz Andrea | 2023.03.26. 08:00
50 ezer nárcisz és félmillió tulipán színesíti a tavaszi virágszüretet Kőröshegyen
Húsvétkor szélesre tárja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, ahol várhatóan 50 ezer nárcisz, és félmillió tulipán fogadja a kirándulókat. Idén bevezetik az online jegyvásárlást. Addig is a mai napon ingyenes a belépés, igaz, még csak nárciszt lehet szedni.

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Kőröshegyi Levendulás első nagy akciója, a tulipánszüret. A panorámájáról híres családi kertészetben

másfél hektárnyi területen kerültek a földbe a virágok.

Színpompás tulipánsorok Kőröshegyen
Fotó: Krausz Andrea

Vigyáznak 100 ezer tulipánra

Káprázatos látványt nyújt a hosszú sorokban rendezett félmillió színes tulipán, melyek között óvatosan lépkedve szedhetünk magunknak egy-egy szép csokorra valót. De azok is jól érezhetik magukat, akik csak a jó levegő és a természet látványa miatt érkeznének. A terület tulajdonosa 100 ezer tulipánt nem enged leszedni, így a nézelődők is élvezhetik a virágok látványát.

– Húsvétkor egészen biztos, hogy kinyitunk, és úgy tűnik, hogy már akkor is lehetőség nyílik a tulipánszedésre.

A virágzás természetesen az időjárástól függ – mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. – Ugyanakkor 50 ezer nárcisz is várja a látogatókat, és bekapcsolódva a “Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig” elnevezésű térségi programba, minden nap meghirdetjük a tojáskereső játékunkat – hívta fel a figyelmet Szabó Lajos.

Húsvétkor már nárcisz és tulipán is lesz Fotó: Krausz Andrea

Indul az online jegyvásárlás

A Kőröshegyi Levendulásban április 13-tól 23-ig hirdették meg a tulipánszüretet. De elképzelhető, hogy már a húsvéti hétvégén is szedhetünk a pompás virágokból.

– Minden nap nyitva tartunk, de tapasztaltunk szerint mindig a szombati és a vasárnapi napok a legforgalmasabbak.

Azonban a zsúfoltság elkerülhető, ha a látogatást hétköznapokra, vagy korán reggeli, esetleg a késő délutáni időpontokra időzítik. Idén újdonságként bevezetjük az online jegyvásárlást. Előre meg lehet venni a jegyeket, melyek kedvezményesebb és gyorsabb bejutást ígérnek a látogatók részére. A részletekkel hamarosan megismerkedhetnek az érdeklődők – mondta a tulajdonos.

Piknik hangulat
Fotó: Krausz Andrea

Sok vendéget várnak

Idén is lesz különleges óriás tulipános szelfipont, valamint baba-mama szoba, akadálymentesített mosdó és virágbolt is várja a kirándulókat.

– Sokszor magam is elcsodálkozom, hogy mennyi embert vonz a tulipánszüret. Talán azért mert folyamatosan fejlesztünk, szépítjük a területet. Idén nem lesz online rendelés, vagyis megszűnik a csomagos tulipánküldés. Családi gazdaság lévén most minden energiánkat arra fordítjuk, hogy az ide érkező vendégek jól érezzék magukat – fűzte hozzá Szabó Lajos.

Amíg a tulipánok kinyílnak, addig is szedhetünk nárciszt.


Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva