Krausz Andrea | 2022.02.09. 08:00
Várod már? Félmillió színes tulipán virágzik tavasszal Kőröshegyen
Húsvétkor indul a tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban, ahol megkétszerezték a tulipánok számát, így félmillió pompás virág bonthat szirmot április közepére. 150 ezer tulipánt nem lehet majd leszedni, hogy megmaradjon a látvány.

A húsvéti ünnepek előtt, április 13-tól indul, és három héten át tart a hagyományos tulipánszüret a déli Balaton-parton.

Dupla annyi tulipán

– Idén több tízezer látogatóra számítok. Tavaly hatalmas volt a kereslet a tavaszi virágok iránt, ezért átrendeztük a gazdaságot, és megdupláztuk a tulipános területet. Azt szerettük volna elérni, hogy kialakuljon egy koncentrált tulipánmező, amiben gyönyörködhetnek az ide érkezők.

A tulipánok egy részét idén nem engedjük majd leszedni. Így a kirándulók, nézelődők is élvezhetik a virágok látványát, és szép élményekkel távozhatnak.

A mi területünkön sok eső volt, a talaj nedves, így szépen be van gyökeresedve a virágok – mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa.

A fotópontok helyszínén nem lehet majd leszedni a tulipánt
Fotó: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

Sokan küldenének a nagyinak virágot

Tavaly ősszel összesen másfél hektárnyi földbe ültettek tulipánhagymákat, így félmillió virág várja majd a kirándulókat. A legnagyobb sláger a fekete tulipán, amiből idén is sokkal több lesz látható:

összesen 30 ezer fekete tulipán virágzását várják Kőröshegyen.

– Új fotópontokat is felállítunk, de egyelőre titok, hogy ezek milyenek látványosságra épülnek. Megnyitjuk az épületünket is, ahol üzlet és mosdót is találnak a vendégek pelenkázóval és mozgássérült helyiségekkel. 2020 tavaszán, amikor a Covid-19 miatt teljes zárlat volt, és nem jöhettek a vendégek, a likeBalaton.hu-n megjelent cikk gyakorlatilag egy nagy kártól mentette meg a tulipánosunkat. Akkor beindult az online rendelés, amit azóta is a szívemen viselek. Sokan írnak nekünk az ország minden részéről, hogy szeretnének a nagyinak virágot küldeni. Ezért idén is lesz erre lehetőség – mondta Szabó Lajos tulajdonos.

Nyitókép: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva