2020.01.30. 17:00
A Kőfeszt is része lehet az EKF 2023 programnak
A Kőfeszt főszervezője, Csúri Ákos arról tájékoztatta a Veol.hu-t, hogy a Káli-medence falvainak nyári programsorozata a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat teljes jogú tagja lehet.

Navracsics Tibor kormánybiztos a Kőfeszt kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a fesztiválok között van pár olyan, amely tulajdonképpen már ma is megállná a helyét az évad kulturális programkínálatában. A veszprémiek közül ilyen a VeszprémFest vagy az utcazene-fesztivál, a régióban zajló programok közül pedig a Kőfeszt.

A tavalyi fesztiválról itt olvashatjátok összeállításunkat.

A kormánybiztos szerint az évadra való felkészülés egyben arra is adhat lehetőséget mindenkinek, hogy minőségileg továbblépjenek a programok tekintetében. Elsősorban a kiszámítható anyagi háttér jelenthet ebben a tekintetben nagy segítséget a szervezőknek. A cél, hogy már a felkészülés során olyan programok valósuljanak meg, amelyekben mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Az EKF program hagyományosan két nagy lehetőséget kínál a nyerteseknek. Egyrészt esélyt ad az adott településnek és régiónak, hogy bemutassa magát Európának, a külvilágnak. Amellett arra is, hogy a kulturális fővárosi évad programjai egyben a helyi – jelen esetben nemcsak a városi, de térségi – közösség megerősödését eredményezzék. Ennek eléréséhez pedig mindenkire szükség van.

A tavalyi Kőfeszt egy részlete. A képen Kátai Zoltán kuruc dalokat énekel (Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló)

Csúri Ákostól, a Kőfeszt főszervezőjétől megtudtuk még, hogy amint azt már tavaly jelezték, az idei Kőfeszt programjainak már nemcsak Kővágóörs, hanem a Káli-medence több települése is helyet ad augusztus 6-tól három napon át. A szervezők a Kőfeszt égisze alatt június 4-én a tria­noni békediktátum századik évfordulójáról is megemlékeznek egy egész napos programmal.

Forrás: Veol.hu

Nyitókép: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva