Szaniszló Hajnalka | 2023.12.25. 08:00
Gájer Bálint: karácsonykor megáll az idő – csend és béke van
Gájer Bálint az ünnepi időszakban is többször koncertezik a Balatonnál. Családi karácsonyokról és gyerekkori balatoni emlékekről is mesél.

– Marcaliból származol és Veszprémbe jártál kézilabdázni. Nyári balatoni gyerek voltál vagy szereted a tó téli arcát is?
– Nyári balatoni gyerek vagyok. Gyerekkoromban egyébként sokkal távolibbnak tűnt a Balaton, mint amilyen távolságra valójában volt tőlünk.

Gájer Bálint marcali származásából adódóan a déli part szerelmese
Fotó: Gájer Bálint hivatalos

 

– A nyári emlékeid közül melyik igazán intenzív?
– A fúvószenekari fellépéseimre emlékszem élénken. Akkoriban volt Balatonmáriafürdőn egy nagy fesztivál, amelynek a szervezésében is részt vettem. Rengeteg zenekar lépett fel, több napig hatalmas buli volt.

– Kamaszként dolgoztál is a Balatonnál a nyári szünetben?
– Balatonfenyvesen és Balatonmáriafürdőn a vendéglátásban, Balatonlellén pedig árufeltöltőként dolgoztam.

– A nyári munka végeztével beindult a bulizás és a haverokkal csavargás a balatoni éjszakában?
– Már akkor sem voltam nagy partiarc, másnap dolgozni kellett.

– A Balaton melyik részéhez köt karakteres emlék?
– Heti rendszerességgel Balatonkeresztúron próbáltunk fúvószenekarral, amelyben doboltam. Ez volt a Balaton M&K zenekar, azaz Máriafürdő és Keresztúr. (mosolyog). Ilyenkor sem mentünk le a partra még a korcsolyázás kedvéért sem.

Fotó: Gájer Bálint hivatalos

 

– Manapság van alkalmad élvezni a Balatont?
– Pár alkalommal tudunk a Balatonnál nyaralni a családdal. A feleségem is a kisfiam többször volt már lenn nyáron, nekem a sok fellépésem miatt kevesebb lehetőségem van pihenni a tónál. A kisfiam nagyon élvezi a pancsolást. (mosolyog)

– Most nem a napsugarak ragyognak a vízen, hanem az ünnep fényei a balatoni karácsonyi vásárokban. Hogy telik a családodban az adventi időszak?
– Kétéves a kisfiam és már most imád ajándékokat bontogatni. Biztosan nagyon izgatott lesz a karácsonyfa és a fények láttán. Nekem nagyon kevés időm van az ünnepi készülődésre, mert rengeteg koncert van ebben az időszakban.

Az énekes kisfia imád ajándékokat bontogatni, nem lesz ez másképp idén sem
Fotó: Gájer Bálint hivatalos

 

– Hol láthat téged a közönség idén a Balaton körül?
– December 25-én Tapolcán zenélek. Szilveszter este Keszthelyen, majd éjjel Siófokon lépek fel, s elsején délután ismét Siófokon koncertezem.

Az énekes már december 25-én is fellép, ráadásul a Balaton közelében koncertezik
Fotó: Gájer Bálint hivatalos

 

– 2017-ben jelent meg egy karácsonyi lemezed és jelenleg a koncertjeid gerincét is ezek a dalok teszik ki. Mi ragadt meg annyira a karácsonyban, hogy egy teljes korongot szenteltél az ünnepnek?
– A karácsonyi swinges műfaj. (mosolyog) Kézenfekvő volt tehát, hiszen a swing és a jazz azok műfajok, amelyekben otthonosan mozgom és ez a hangulat a karácsonyi dalokhoz kifejezetten jól illik.

– Mi a karácsony üzenete, valódi értéke számodra?
– Ritkán tud együtt lenni a család és karácsonykor ez megadatik: megáll az idő, csend és béke van – kizárólag a szeretteinkre figyelünk.

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Gájer Bálint hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva