Krausz Andrea | 2023.10.01. 08:00
Jön a hajnyírás a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen
Furcsa fogadalmat tettek a pecások a Balatonnál. Ha 25 kiló feletti ponty akad a horogra, máris izzítják a hajnyíró gépet. Vagyis a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) egyik csapata megfogadta, azonnal lenyírják féltve őrzött szakállukat, hajukat, ha ilyen nagy halat fognak.

Nyárias melegben rajtolt el szeptember 29-én a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny. Ahogy azt a likeBalaton.hu megírta, a 187 órás megmérettetésen 151 csapat több mint 600 horgásza vesz részt. Idén először bevonták be a versenybe a Balaton keleti medencéjének településeit. Így az egész tavat ellepték a pontyhorgászok.

Fonyódon harapnak a legnagyobb halak

A megmérettetés első mérlegelhető hala Fonyódon került horogra, a verseny első 20+-os fogását is itt regisztrálták. Majd a Vital Baits csapata a fonyódi strandon egy 20,15 kg-os halat emelt partra. Később a Carp 4 U Hungary együttese egy 21,525 kg-os tőpontyot fogott ugyancsak Fonyódon.

Máris megvan az első 20 kg fölötti ponty Fonyódról
Fotó: NBBH – hivatalos

Fogadalmak és pezsgők az NBBH-n

Érdekesség, hogy különböző fogadalmak, fogadások is köttettek csapatokon belül.

Egy csapatnál például, ha 25 kiló feletti ponty akad a horogra, máris izzítják a hajnyíró gépet, és egy szakáll, valamint férfiszinten drága frizura lesz a nagy fogás áldozata

– számolnak be a rendezvény honlapján.

Egy másik csapatnál hét üveg pezsgő várja a fogási mérföldköveket.

Első pontynál az első üveg, 10+-os a második, 15+-os a harmadik, 20+-os a negyedik, 25+-os az ötödik, 30+-os a hatodik és 15+-os tükrös a ráadás, a külön kategória a hetedik üveg pezsgő.

„Reméljük, nem kell hazavinni egyetlen teli üveget sem”– fűzték hozzá a szervezők.

Hajnyírás és pezsgőzés is szerepel a fogadalmak között
Fotó: NBBH – hivatalos

Nem biztos, hogy minden csapatnak sikerül kvalifikálni az NBBH-n

Idén kemény feladat elé állították a sportolókat, ugyanis a 10 legnagyobb ponty összsúlya alapján alakul majd ki a végleges sorrend,

ráadásul csak a 10 kilogrammos és annál nagyobb halak súlya számít majd a versenyben.

Nyitókép: NBBH – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva