likeBalaton.hu | 2024.03.22. 16:00
15 méter hosszú szendviccsel várják a futni vágyó családokat
Az egészséges életmódot népszerűsítik azon a futóversenyen, ahol a célban egy 15 méteres húsvéti szendviccsel várják a gyerekeket és szüleiket.
Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint: a sportos életmódot követő családoknak is köszönhető, hogy egy átlagos tavaszi hétvégéhez képest, a húsvét öt-hatszoros forgalomnövekedést jelent egyes szálláshelyeknek. A magyarok leginkább apartmanban, vendégházban és 4 csillagos hotelben töltik ezt az időszakot. Mindezt egyre jobban igyekeznek kihasználni a programgazdák is. Idén már több mint ötven olyan rendezvényt szerveznek a balatoni régió települései, amelyek miatt érdemes elindulniuk a turistáknak. Az eseményeken számos meghökkentő, kreatív megoldással is találkozhatnak a vendégek. Jó példa erre a fentebb említett siófoki esemény, ahol 15 méter hosszú szendviccsel várják a sportos turistákat – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség

Fekete Tamás úgy véli, hogy a kulturális fesztiválok, egyházi megemlékezések mellett, egyre több sportos, az egészéges életmódot népszerűsítő eseményt is szerveznek ebben az időszakban, ezeket megpróbálják népszerűsíteni a Nyitott Balaton akció keretén belül is. Mint mondta, az ilyen sportos eseményekre nem csak a profikat, de azokat a családokat is várják, akik azt is meg szeretnék tanítani gyermekeiknek, hogy „a rengeteg csoki és sonkaevésen túl is van mit csinálni húsvétkor” – fogalmazott ironikusan a turisztikai szakértő.

A legnagyobb sportos eseményt a déli parton szervezik meg, ahová több ezer gyermeket és szülőt várnak húsvétkor. A Siófoki Nyuladalom elnevezésű esemény március 29-étől április 1-ig tart majd. Itt nyúlderbi, bűvész show, tojásfa díszítés, tánciskolák előadásai, népi játékok, és számos kitelepülő teszi felejthetetlenné az eseményt. Ugyanakkor a legnagyobb érdeklődés azt a vasárnapi futóversenyt övezi majd, amelyet 2016 óta minden évben megszerveznek.

– Húsvétkor már hagyomány nálunk a tojás-, és nyúlfutam. Amatőr verseny, kifejezetten a családok részére, hisz a kocogó szülők mellett a gyerekek számára is van rövidebb táv, amit akár rollerrel, görkorcsolyával vagy kisbicajjal is lehet teljesíteni – mondta Molnár Éva, a Balatuning Egyesület elnöke.

A gyerekek motiválására, az egészséges életmód népszerűsítése érdekében, rajthoz áll majd Füred Kapitány, a balatoni mesehős is, aki különböző ajándékokkal próbálja rávenni a gyerekeket arra, hogy induljanak el a nyúlfutamon. Miután a futók beérkeznek, a célállomást átalakítják tojásevő-, és pucoló verseny helyszínné, és tojáskirályt választanak.

– Déli 12 órától pedig megpróbáljuk feltálalni a világ legnagyobb tojásos szendvicsét, ami 80 cm-es kenyerekből lesz összeépítve, tíz sörpadon fut végig, ami azt jelenti, hogy körülbelül 15 méteres lesz. Készülünk teljesen húsmentes, csak tojásos töltelékes és baconos szakaszokkal is, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Fotó: Balatoni Turizmus Szövetség

Bringával is lehet majd kergetni a nyuszit

Akik kerékpárral próbálnak a nyuszi nyomába eredni a Balaton körül, azoknak azt ajánlják, hogy látogassanak el a BalatonBike 365 keszthelyi, balatonföldvári vagy füredi állomásra, ahol a család minden tagja talál magának olyan kölcsönözhető kerékpárt, amely életkorának megfelelő. Ekkora kerékpárrepertoár meglehetősen ritka a kölcsönzőkben, éppen ezért a különböző életkorú gyerekekkel kirándulni vágyó szülőknek azt ajánlják, itt is nézzenek körül, mielőtt útra indulnának.

Húsvétkor egyébként Balatonfüredről indul a bringás tojásvadászat is. A gyerekkel is könnyen teljesíthető túraútvonalon 5 db húsvéti tojást ábrázoló táblát kell lefotózniuk azoknak, akik a játék végén be szeretnék zsebelni a húsvéti ajándékokat – tette hozzá Éskovács Péter a Nyitott Balaton akció egyik munkatársa.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Forrás: Balatoni Turizmus Szövetség
Nyitókép: Balatoni Turizmus Szövetség

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva