Krausz Andrea | 2024.03.16. 08:00
A Balatonnál nyárias hangulatban telt március tizenötödike
Siófokon és Balatonvilágoson egy szál pólóban bringáztak, napoztak az emberek március 15-én. Tihanyban hatalmas tömegek kirándultak. A virágzó vérszilvafák és a Balaton kékje mindenkit elvarázsolt.

A kellemes tavaszi időjárás a Balatonra csábította az embereket.

A hosszú hétvége első napján, március 15-én Balatonlellén és Vonyarcvashegyen mérték legmagasabb hőmérsékletet a tó körül. 17 fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

A tó keleti medencéjében pár fokkal hűvösebb volt, de még ez is bőven elégnek bizonyult, hogy sokan a partra merészkedjenek.

Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

A balatonvilágosi panorámát receptre kéne felírni

Sokan felkeresték a balatonvilágosi magasparton lévő kilátópontot, ahonnan messze ellátni a keleti medencében. A tó és az ég kékje szinte összeért, a magasparton pedig számos színes fát, bokrot lehet fotózni. Egyszerre virágzik itt a hatalmas fejű ibolya, az aranycserje (közismert nevén az aranyeső) és gyönyörűen pompáznak a lilás, rózsaszínes vérszilvafák.

Motoros, autós csapatok, kiránduló családok álltak meg egy-egy órára, hogy gyönyörködjenek a panorámában. Ahogy egyikük mondta: „Ezt a látványt receptre kéne felírni.”

Sokan üldögéltek a padokon, de volt, aki plédet hozott magával és azon nyújtózott el a délutáni napsütésben. A bringások pedig egy szál pólóban tekertek.

Egy szál pólóban tekertek a bringások a Balatonnál
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Siófokon a teraszokon üldögéltek

Siófokon, az Aranypartra csábultak a kirándulók.

A nyitva lévő teraszokon kávéztak, iszogattak, de voltak, akik plédet terítettek a víz közelébe, hogy onnan nézzék a csillogó Balatont.

Aki csak tehette, a Balaton közelében sziesztázott Siófokon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

A víz szokatlanul magas. Bár folyamatos a vízeresztés, a Balaton átlagos vízszintje március 15-én 125 centiméter volt a siófoki vízmércéhez viszonyítva. (A tavaszi üzemi vízszint-maximum 115 centiméter.)

Szinte kilép a medréből a Balaton, nem lesz gond nyáron a vízszinttel
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Rengetegen voltak Tihanyban

Kirándulók tömegei lepték el Tihanyt március 15-én.

Fagyiztak, sütiztek és nézelődtek az emberek, az Apátsági Rege Cukrászdában Petőfi kedvencei különleges ajánlatokkal várták a látogatókat.

Ezen a napon a Tihanyi Tájházakat ingyen látogathatták meg az érdeklődők.

További fotókért kattints a képbe!

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva